Raed Arafat: Decalarea programului de muncă este foarte importantă, poate evita aglomeraţia din magazine şi transportul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat FOTO Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Raed Arafat FOTO Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a explicat, luni, că Guvernul a decis noile restricţii pentru a putea „controla mai bine” situaţia până când „vaccinarea merge bine” şi că o soluţie pentru evitarea aglomeraţiei în magazine şi în mijloacele de transport este decalarea programului de lucru.

Raed Arafat a afirmat că în multe alte ţări este un program redus în care populaţia se poate deplasa, singura deosebire este că în România interdicţia se aplică diferit în localităţi, în funcţie de rata de incidenţă, şi nu unitar în toată ţara.

O soluţie pentru evitarea aglomeraţiei în magazine şi în mijloacele de transport ar fi declararea programului de lucru, acolo unde angajaţii nu pot munci de acasă.

„La DSU am oameni care lucrează de la distanţă. Deci, şi în sectorul public poate acest lucru să fie aplicat, telemunca poate fi aplicată. Decalarea programului de muncă este foarte importantă, ca să nu aglomerăm mijloacele de transport public. Unii să plece la ora 16.00, alţii la ora 15 să vină mai devreme, alţii să plece un pic mai târziu. Cu asta evităm şi aglomerarea la magazine”, a spus Raed Arafat.

El a spus că se observă o creştere „lentă” a cazurilor de COVID-19 în 32 de judeţe şi în municipiul Bucureşti. ”Asta ne atenţionează că situaţia nu este stabilă”, a spus Arafat, precizând însă că „nu este o creştere rapidă, exponenţială”. În ceea ce priveşte Timişul, Arafat a precizat că s-a oprit creşterea numărului de cazuri şi se schiţează o scădere. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite