Peste 90% din personalul căminelor şi peste 77% din beneficiari s-au imunizat

Peste 90% din personalul căminelor şi peste 77% din beneficiari s-au imunizat

Instituţia precizează, de asemenea, că 6.648 de angajaţi din sistem, reprezentând 95,08% din cei care au optat pentru vaccinare, s-au imunizat. Foto Radu Petroşel

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) a realizat o centralizare a datelor primite de la Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, privind situaţia vaccinării anti-COVID-19 din serviciile de tip rezidenţial, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Potrivit datelor, până în 18 aprilie, peste 90% din personal şi peste 77% din beneficiari s-au imunizat.

,,Datele oficiale arată că 5.193 de persoane care lucrează în serviciile rezidenţiale pentru copii aflate în subordinea DGASPC-urilor, reprezentând 92,98% din personalul care a solicitat imunizarea, s-au vaccinat deja. De asemenea, 1.646 de copii cu vârsta de peste 16 ani s-au vaccinat în perioada amintită anterior. Aceştia reprezintă 77,35% din numărul total de solicitanţi”, a transmis, joi, ANDPDCA, într-un comunicat de presă.

Instituţia precizează, de asemenea, că 6.648 de angajaţi din sistem, reprezentând 95,08% din cei care au optat pentru vaccinare, s-au imunizat în perioada de la începutul campaniei şi până în 18 aprilie 2021.

Un număr de 13.431 de persoane cu dizabilităţi din centrele rezidenţiale, reprezentând 93,24% din solicitanţii care au optat pentru vaccin, s-au imunizat deja până la data de 18 aprilie.

,,Datele centralizate indică că există interes pentru vaccinare în cadrul serviciilor rezidenţiale pentru adulţi şi copii. Speranţa noastră este ca ritmul de vaccinare să crească pentru a putea facilita un nivel ridicat de protecţie atât a personalului, cât şi a celor care se află, din postura de beneficiari, în centre”, au precizat oficialii ANDPDCA.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările