Patriarhul Daniel a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Politehnica din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul Universităţii Politehnica din Bucureşti a luat decizia să-i acorde Patriarhului Daniel titlul de Doctor Honoris Causa.

Ceremonia de acordare a titlului academic Patriarhului României a avut loc în Muzeul Patriarhilor din Reşedinţa Patriarhală, în prezenţa rectorului Mihnea Costoiu şi a preşedintelui Senatului Universităţii, Ecaterina Andronescu, transmite basilica.ro.

„Senatul Universităţii Politehnica a luat în unanimitate această decizie. Pentru mine este o mare onoare să vă înmânez, astăzi, împreună cu domnul rector, însemnele titlului de Doctor Honoris Causa. Daţi-mi voie să vă mărturisesc că am fost extrem de impresionată de proiectele pe care Preafericirea Voastră le-aţi dedicat acestei ţări, fie în calitate de profesor, fie în calitate de Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei sau în calitatea pe care astăzi o aveţi şi către care noi ne plecăm cu respect frunţile, aceea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Pentru noi este o onoare să vă înmânăm această diplomă, pentru că Şcoala şi Biserica întotdeauna au lucrat împreună pentru generaţia tânără sau mai puţin tânără, iar acest fapt este important“, a declarat Ecaterina Andronescu.

La rândul său, Preafericitul Părinte Daniel a mulţumit Universităţii Politehnice pentru titlul acordat.

„Acceptăm aceste doctorate Honoris Causa pentru a sublinia importanţa legăturii dintre Universitate şi Biserică pentru binele comun al societăţii noastre. Apreciem foarte mult performanţele Universităţii Politehnica din Bucureşti, dar şi faptul că această universitate are o biserică ortodoxă cu hramul Sfântul Grigorie Palama care este unul dintre cei mai mari teologi ortodocşi ai comuniunii dintre Dumnezeu Creatorul şi întreaga creaţie“, a spus Preafericitul Părinte Daniel.

La ceremonia de acordare a titlului academic onorific au fost prezenţi şi Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal şi conf. dr. Adrian Lemeni, mai scrie basilica.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite