Pacienţii cu hepatită şi adolescenţii vor beneficia de tratament fără interferon

Pacienţii cu hepatită şi adolescenţii vor beneficia de tratament fără interferon

Reprezentantul CNAS, Roxana Radu, a anunţat că începând cu noul contract cost-volum vor beneficia de tratamentul fără interferon şi pacienţii care au fibroză F0, adică cei cu hepatită în fază incipientă şi că începând cu acest an vor primi tratament şi adolescenţii cu vârste între 12 şi 18 ani, informează mediafax.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este ceea ce ne-am propus încă din anul 2015, atunci părea că o să dureze mult până o să ajungem la această fază, dar iată că am ajuns”, a declarat Roxana Radu, conform mediafax.ro

Reprezentantul CNAS a declarat în cadrul aceluiaşi eveniment şi faptul că începând cu acest an, acces la tratament vor mai avea acces şi copiii şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, dar şi pacienţii care nu au răspuns la tratament cu terapiile cu antiviralele cu acţiune directă.

Roxana Radu a concluzionat spunând că se fac eforturi serioase de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru a nu exista nicio pauză între actualul contract şi începerea noului contract. Actualul contract cost-volum va expira la sfârşitul lunii august.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările