O nouă tranşă de vaccin produs de Moderna, constând în 111.600 de doze, ajunge în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până în prezent, 1.816.800 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 728.277 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.  Foto: Arhivă
Până în prezent, 1.816.800 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 728.277 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.  Foto: Arhivă

111.600 doze de vaccin Moderna vor sosi mâine, 6 august, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. 

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. 

Potrivit CNCAV, până în prezent, 1.816.800 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 728.277 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. 

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite