Nu-i profet la el acasă. Biostatisticianul Jurma cere închiderea totală a ţării, soţia duce românii în excursii africane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurma

Octavian Jurma, biostatisticianul care militează pentru lockdown total în oraşele şi judeţele care au şi singur caz de COVID-19, dând modelul australian, promovează, pe aceeaşi pagină de Facebook, afacerea partenerei sale de viaţă, care duce grupuri de turişti, în Zanzibar sau Tanzania

Octavian Jurma, unul dintre cele mai mediatizate personaje din România când vorbim despre epidemia de coronavirus, este un miliant aprig al măsurilor restrictive, care cere lockdown şi acum, când spitalele COVID-19 sunt goale pe jumătate. Doctorul Jurma se recomandă ca fiind un biostatistician şi, în ultimele luni, vorbeşte constant despre manipularea indicatorilor COVID-19 de către autorităţi.

Semnalele de alarmă trase constant de Octavian Jurma nu au fost luate în seamă şi de soţie, Monica, care, exact în această perioadă, duce românii peste mări şi ţări, în safari şi în excursii africane!

Octavian Jurma (dreapta), specialist in „Apocalipsă“ COVID

Jurma

Începând din luna octombrie, Jurma cere lockdown total în România, avertizând, de fiecare dată, că orice altă abordare va avea consecinţe catastrofale. Iată o selecţie a previziunilor sale:

*8 noiembrie: Crăciunul şi Revelionul vor arăta foarte rău, îngrozitor, încă mai putem acţiona săptămâna asta cu escaladarea măsurilor la un full lockdown, pentru că această curbă a deceselor vine la două săptămâni, şi eu vă spun că mă uit pe curba deceselor, este extrem de predictibilă şi la 2 săptămâni o să ne uităm la 250 şi poate chiar 300 de decese pe zi, aşa putem ajunge la 4-5.000 de decese la două săptămâni, toate acestea vor ajunge chiar în preajma sărbătorilor, dacă nu oprim curba acum.

*12 noiembrie: Numărul de decese va continua să crească şi aceasta este cea mai mare problemă cu aceste curbe. O să depăşim 1.000 de decese pe săptămână. Numărul de decese va continua să crească, chiar dacă numărul de cazuri va scădea. Săptămâna aceasta este o oportunitate să escaladăm la un lockdown total, aşa cum a făcut şi Belgia. Aşadar, carantina totală este inevitabilă.

*29 decembrie: Scăderea aparent miraculoasă a fost obţinută cu un preţ enorm, pe care o să îl plătim, anul viitor, începand cu mijlocul lunii ianuarie. Am scăzut dramatic numărul de teste, am manipulat indicatorii şi i-am ignorat, când nu i-am putut manipula. Prin urmare, acestă minciună instituţionalizată face ca cel mai frecvent cadou pe care îl facem, în aceste zile, când vizităm pe cineva fără mască, să fie boala COVID-19.

*19 ianuarie: Tulpina B117 este în Bucureşti şi rata de infectare va creşte în continuare, fără să ţină cont că opinia publică nu doreşte asta. 

*24 ianuarie: Noua tulpină circulă, în mod sigur, ea s-a omogenizat în ţară, după această mişcare generală de sărbători. Cel mai probabil, această tulpină nu va putea fi oprită. Şi rezultatul se va vedea, din păcate, aşa cum arată simulările, în februarie sau martie.

*30 ianuarie: Am ajuns de 2 ori mai relaxaţi, într-o situaţie de 3 ori mai gravă decât în septembrie. Dezastrul care urmează e predicitibil şi, prin urmare, este asumat politic, deci nu există nicio şansă să-l evităm. 

*3 februarie: Până nu vom închide şi noi oraşe şi judeţe pentru un singur caz, nu mai cereţi siguranţă! Am refuzat orice măsură de carantină. Am chefuit, fără griji, de sărbători, pe muzica de relaxare a guvernului. Spitalele sunt pline şi nu ne pasă.

Soţia ne arată ce frumos e în Africa şi face poze cu turiştii stând „ciorchine“

Când citeşti această „avalanşă“ de mesaje apocaliptice, privind evoluţia epidemiei în România, ai spune că familia biostatisticianului Jurma e, cu siguranţă, o adeptă a sloganului „Stăm acasă, salvăm vieţi“. În realitate însă, lucrurile stau cu totul altfel.

La finalul anului trecut, Octavian Jurma promova pe contul său de Facebook, acelaşi în care cere lockdown în România, pagina soţiei sale, Monica: „Din fericire pentru mine şi băieţii mei, soţia mea, Monica, echilibrează atmosfera din casă cu visele şi poveştile ei minunate din călătoriile pe care le organizează“.

Promovare

Din nou, ai fi fost tentat să crezi că biostatisticianul Jurma vorbeşte, în cel mai bun caz, despre nişte călătorii virtuale. Nici vorbă de aşa ceva!

Exact în aceste zile, când soţul Octavian avertizează pe pagina sa de Facebook că, în curând, România va fi lovită de noua tulpină din Africa de Sud, doamna Jurma se află în... Africa! A pornit la drum, cu un grup de turişti, la finalul lunii ianuarie, promovându-şi excursia la TVR Timişoara! 

„Da, plec peste câteva zile în Africa şi o să vă ţin la curent cu detaliile călătoriei noastre - din exoticul Zanzibar şi până în Tanzania continentală, cu game drive-ul din Serengeti, Lake Manyara şi Ngorongoro. O fac cu mult drag, mai ales că mai organizăm o astfel de expediţie şi în vară - grupul este aproape format şi ştiu că ne urmăriţi cu bucuria anticipării propriei aventuri!“, e mesajul postat de Monica Jurma, pe 21 ianuarie.

Apoi, în următoarele postări ale doamnei Jurma, oamenii care, de la începutul pandemiei, au fost îndemnaţi de domnul Jurma să nu meargă nici până în Buşteni, au ocazia să vadă cum grupul de turişti condus de soţia biostatisticianului schimbă avioanele, din România până în Qatar, până în Zanzibar şi Tanzania, stând la poze de grup, fără mască, fără distanţare, savurând excursii şi safari exotice!

Safari

De altfel, pe pagina de Facebook a biostatisticianului, sub una dintre ultimele postări despre iminenta sosire a noii tulpini sud-africane în România, au fost oameni care l-au atenţionat pe Octavian Jurma că soţia sa se află, în aceste zile, în vacanţă, în Africa. Bineînţeles, aceste mesaje au fost igonorate de domnul doctor.

Dacă măsurile sanitare, precum purtarea măştilor şi distanţarea fizică, plus sacrificarea unor elemente ce ţin de o viaţă normală, nu pot fi contestate de nimeni, fiind absolut necesare, în schimb, exagerările nu ajută la nimic. Şi, din păcate, sunt în floare, de mai bine de un an. 

CITEŞTE ŞI:

Biostasticianul Jurma, reacţii după ce soţia sa a dus românii în Tanzania, o „bombă“ cu COVID-19

Obraz
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite