Funcţionarii ar putea intra în grevă generală în ziua asumării răspunderii sau în ziua moţiunii

Greva generală din administraţie ar putea avea loc în ziua asumării răspunderii sau în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură în Parlament, putând astfel fi decalată faţă de ziua de 31 mai, ziua aunuţată iniţial pentru marea grevă a bugetarilor, potrivit preşedintelui Sed Lex Vasile Marica.

Ştiri pe aceeaşi temă

"E posibil ca asumarea să aibă loc luni, pe 31 mai, şi atunci greva va fi în ziua anunţată sau e posibil să aibă loc vineri şi atunci o să o decalăm cu trei zile. Sindicaliştii din administraţie nu fac grevă pe termen nelimitat, ci doar se solidarizează cu profesorii o zi", a precizat Marica.

Sindicatele au anunţat că pe 31 mai vor declanşa greva generală. Dascălii afirmă că în acea zi începe greva pe termen nelimitat.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, vineri, după întâlnirea cu reprezentanţii sindicatelor, că social-democraţii şi reprezentanţii sindicali au stabilit o coordonare a calendarului parlamentar cu cel al protestelor şi acţiunilor de stradă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările