Cum va evolua virusul: „Să sperăm că în emisfera nordică vom avea mult mai puţine cazuri în această vară, ca să ne putem pregăti pentru sfârşitul anului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit la Digi24 despre evoluţia pe care o are graficul infectărilor cu coronavirus la nivel mondial.

Alexandru Rafila a explicat că evoluţia arată că odată cu apropierea sezonului cald în emisfera nordică scade numărul infectărilor acolo, o creştere alarmantă fiind remarcată în emisfera sudică.

"Odată cu apropierea sezonului cald în emisfera nordică scade numărul de cazuri în emisfera nordică şi creşte în emisfera sudică. Sezonalitatea pe care o atribuiam şi acestui virus se pare că încet – încet începe să se contureze.

Să sperăm că în emisfera nordică vom avea mult mai puţine cazuri în această vară, ca să ne putem pregăti pentru sfârşitul anului

Acesta trebuie să fie cuvântul de ordine, să ne pregătim logistic şi comportamental, ăsta e lucrul esential. Şi atunci, vom putea sa gestionăm mult mai bine şi fără impact social şi economic aşa ridicat în aceste două luni", a explicat Alexandru Rafila, la Digi 24.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite