Câte teste rapide antigen au fost folosite până în prezent pentru depistarea elevilor care au avut simptome COVID-19

Câte teste rapide antigen au fost folosite până în prezent pentru depistarea elevilor care au avut simptome COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu (stânga) împreună cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.Imagine: Inquam Photos /Octav Ganea

Ministerul Sănătăţii anunţă că, până vineri, au fost distribuite către direcţiile de sănătate publică peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2, iar 66% au fost distribuite în cabinetele medicale şcolare din cadrul unităţilor de învăţământ.Testarea antigen SARS-CoV-2 vizează 17.677 de unităţi de învăţământ şi 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Până în prezent, au fost folosite 4.375 teste, iar 92% dintre acestea au avut rezultat negativ.
 
„Testarea antigen SARS-CoV-2 se face în conformitate cu Ordinul 3235/93 din 4 februarie 2021 al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 şi vizează prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2. Guvernul României a decis introducerea testării rapide în unităţile de învăţământ la reluarea cursurilor, începând cu data de 8 februarie a.c., pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2”, a transmis Miniterul Sănătăţii.
 
Instituţia precizează că monitorizează în regim de permanenţă procesul de distribuire a testelor antigen în unităţile de învăţământ şi procesul de testare.
 
„Ministerul Sănătăţii s-a asigurat că toate cabinetele medicale şcolare din cadrul unităţilor de învăţământ din ţară au la dispoziţie testele antigen necesare pentru a lua măsurile de prevenţie şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În contextul actual, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, creşterea accesibilităţii la testare contribuie la un control mai bun al procesului epidemiologic”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările