Care este site-ul de pe care va putea fi descărcat certificatul digital COVID şi ce fac persoanele care nu au acces la internet

Care este site-ul de pe care va putea fi descărcat certificatul digital COVID şi ce fac persoanele care nu au acces la internet

Certificat digital COVID / fotografie generică / FOTO Shutterstock

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat duminică adresa site-ului de unde, de la 1 iulie, va putea fi descărcat certificatul digital COVID, necesar mai ales pentru călătoriile în străinătate. Baciu a anunţat şi că guvernul pregăteşte legislaţia aferentă şi că vor exista şi alte modalităţi prin care cetăţenii vor putea ajunge în posesia documentului, în cazul în care nu au acces la internet.

Ştiri pe aceeaşi temă

Certificatul va putea fi descărcat de la 1 iulie de pe platforma pusă la punct de STS şi ca va fi disponibilă la adresa: certificat-covid.gov.ro.
 
”Pe această platformă vom intra, ne vom face un cont cu o adresă de email şi vom primi un link pentru a verifica dacă suntem cine pretindem că suntem”, a declarat Baciu, la Digi24.
 
Totodată, spune secretarul de stat, pentru persoanele care nu au acces la internet, cum s-a procedat şi la programare la vaccinare, va exista posibilitatea ca aceste certificate să poată fi descărcate fizic în două feluri: fie cu ajutorul medicului de familie, fie cu ajutorul direcţiei de sănătate publică din judeţul aferent.
 
„Ele vor putea ridica documentul şi în format metric, pe hârtie, şi va conţine şi codul QR respectiv, care se scanează la punctele de trecere a frontierei. Este un lucru foarte simplu, cum facem şi cu biletul de avion, mergem sau cu telefonul, sau cu hârtie unde este imprimat codul QR. Important este să existe codul QR, fie că este o poză pe telefon, pe WhatsApp etc sau pe hârtie”, a explicat Andrei Baciu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările