Beatrice Mahler cere testarea masivă: „Este obligatorie pentru a pune capăt acestor pierderi de vieţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beatrice Mahler FOTO Inquam Photos
Beatrice Mahler FOTO Inquam Photos

Managerul Institutului „Marius Nasta“, medicul Beatrice Mahler, spune că o soluţie pentru criza sanitară prin care trece România este „testarea masivă” a populaţiei, astfel încât persoanele depistate pozitiv cu COVID-19 să fie izolate imediat.

Vaccinarea şi carantinarea nu pot da rezultate pe termen scurt, a declarat Beatrice Mahler joi, la B1 TV. „Eu cred că în acest moment trebuie să alegem testarea masivă şi cred că asta ar fi o soluţie pentru tot Bucureştiul, cu teste rapide să facem un screening al populaţiei. Dacă vreţi, şi la intrarea în magazinele mari, pentru că trebuie să facem testare cât mai mult în acest moment, pentru ca persoanele depistate pozitiv să rămână la domiciliu, să fie izolate şi abia apoi politicul să decidă care este momentul de introducere al certificatului verde”, a declarat Beatrice Mahler.

Prin testarea masivă, spune medicul, se poate întrerupe lanţul de transmitere a virusului şi se va avea o imagine mai clară a numărului de infectări. „Carantinarea întrerupe lanţul de transmitere şi este bine-venită, dar fără o testare, vom avea iluzia că vom rămâne la 16.000 de cazuri, când ele, de fapt, sunt mult mai multe şi astfel, nu cunoaştem amploarea pandemiei”, a mai precizat managerul Institutului Marius Nasta, adăugând că ar putea fi amenajate puncte de testare rapidă, la fel cum sunt centrele mobile de vaccinare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite