Aplicaţiile Uber, Bolt şi Clever, prima reacţie după ordonanţă. Susţinere financiară şi juridică pentru şoferi

Aplicaţiile Uber, Bolt şi Clever, prima reacţie după ordonanţă. Susţinere financiară şi juridică pentru şoferi

FOTO: Telem

Companiile de ride-sharing şi-au declarat disponibilitatea de a susţine financiar şi juridic şoferii care vor avea dificultăţi, după intrarea în vigoare a modificărilor la legea taximetriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficiali ai Uber şi Bolt au confimat că şoferii parteneri au primit mesaje, prin intermediul aplicaţiilor, în care aceştia sunt asiguraţi că vor fi susţinuţi financiar şi juridic, în cazul în care vor întâmpina dificultăţi, conform Mediafax. Şoferii au fost rugaţi să semnalizeze eventualele abuzuri, conform anunţurilor emise de companii. Până la ora transmiterii ştirii companiile nu primiseră informaţii despre eventuale amenzi sau controale în trafic.
   
Modificările operate de Executiv la Legea taximetriei, adoptate ca urmare a protestelor taximetriştilor, au intrat în vigoare joi.
 
Oficiali guvernamentali au anunţat că Guvernul lucrează la un act normativ care să reglementeze activitatea de ride-sharing, în contextul în care OUG care a modificat legea taximetriei care a intrat joi în vigoare nu are prevederi clare pentru Uber şi Bolt.

CleverTaxy: Ne continuăm activitatea

Clever, a anunţat că îşi continuă activitatea în ciuda intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă care aduce modificări Legii taximetriei. precizând că sunt în discuţii avansate cu oficialii guvernului Dăncilă pentru elaborarea unei reglementări pentru serviciile de car sharing.
 
„Noile reglementări nu influenţează modul în care operăm şi ne desfăşurăm activitatea pe piaţa din România. Aplicaţia mobilă Clever funcţionează exclusiv în colaborare cu şoferi autorizaţi, fie că sunt şoferi de taxi sau şoferi în regim rent a car, oferind pasagerilor acces simplu şi rapid la cele mai bune variante de transport disponibile, respectând parametrii legislaţiei în vigoare. Suntem în discuţii constante cu Guvernul despre necesitatea reglementării transportului alternativ, ca soluţie complementară de transport şi care are nevoie de reglementare specifică. Am primit din nou asigurări, inclusiv din partea vicepremierului Daniel Suciu şi a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru faptul că aplicaţiile mobile vor continua să funcţioneze pe piaţa locală, că există în lucru un cadru legislativ dedicat lor şi până la finalizarea sa nu vor exista abuzuri la adresa şoferilor parteneri”, se arată într-un comunicat al companiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările