Alţi doi bărbaţi confirmaţi cu gripă au murit; numărul total al deceselor a ajuns la 31

Alţi doi bărbaţi confirmaţi cu gripă au murit; numărul total al deceselor a ajuns la 31

Vaccinarea antigripală poate să reducă gravitatea bolii.

Alţi doi bărbaţi confirmaţi cu gripă au murit, fiind vorba de un pacient din judeţul Argeş şi altul din Iaşi, ambii având şi alte afecţiuni şi nefiind vaccinaţi anti-gripal. Numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon a ajuns la 31.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, miercuri, că un bărbat în vârstă de 68 de ani, din judeţul Argeş, a murit în 9 februarie, fiind confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3. El avea condiţii medicale preexistente, dar nu era vaccinat anti-gripal.

Miercuri a murit un alt bărbat, de 46 de ani, din judeţul Iaşi, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09. Şi el avea condiţii medicale preexistente, dar nu era vaccinat anti-gripal.
 
Astfel, numărul total al deceselor a ajuns la 31.
 
Autorităţile sanitare au declarat oficial, în 6 februarie, epidemie de gripă, în condiţiile în care numărul total al deceselor era de 18.
 
Vaccinurile antigripale se găsesc tot mai greu în farmacii, iar imunizarea în plin sezon nu mai are acelaşi efect ca cea făcută în perioada ideală, în lunile septembrie, octombrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: