Alexandru Rafila, despre carantinarea României: „ Nu aş putea să spun că situaţia e roz şi că nu aş face lockdown”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcţia de premier, a criticat, luni la Adevărul Live, gestionarea pandemiei de către fostul premier, Ludovic Orban. Întrebat dacă, în eventualitatea în care va ajunge premier, exclude posibilitatea unui lockdown, acesta a spus că „Dacă aş fi premier nu mi-aş putea să-mi asum să mint. Nu aş putea să spun că situaţia e roz şi că nu aş face lockdown.”

Deputatul PSD a declarat, în contextul unei discuţii despre ministerele pe care şi-ar dori să conducă Partidul Social Democrat şi respectiv negocierile politice cu cele trei partidele parlamentare că fostul premier, Ludovic Orban, garanta că nu se va impune carantina în România, în loc să prezinte date concrete despre numărul de îmbolnăviri şi măsurile pe care le vor lua.

„Mi se pare că se s-a întâmplat în campania electorală, chiar şi ulterior, foarte multă bravadă. Trebuie să fim decenţi, reţinuţi. Când facem aprecieri trebuie să le facem după ce reflectăm foarte mult. Domnul Orban garanta 100% că nu vom avea un lockdown în România. În loc să spună că cifrele sunt astea şi că vom lua măsuri să protejăm cetăţenii, din dorinţa unui populism exagerat a dat garanţii pe care nimeni nu poate să le dea.” a afirmat deputatul PSD.

Şi a dat drept exemplu Germania, care în opinia sa are un potenţial medical foarte mare şi care a ajuns la lockdown, spre deosebire de România.

„Vedeţi ce se întâmplă în Germania, o ţară cu un potenţial medical foarte mare, care a ajuns la un lockdown. În România situaţia nu e cu mult mai bună decât în Germania, probabil doar în imaginaţia unora. Am ajuns într-o situaţie în care domnul Raed Arafat a declarat că nu mai sunt locuri la ATI Bucureşti. Aşa e în toată ţara. Chiar dacă sunt paturi, nu există personal„ a mai adăugat medicul Alexandru Rafila.

Întrebat dacă în eventualitatea în care va ajunge premier, nu exclude posibilitatea unui lockdown, deputatul PSD, a spus că într-o astfel de situaţie nu ar putea spune că nu ar impune un lockdown.

„Lockdownul e generat de realitatea de pe teren. Aceste afirmaţii, eu nu pot să mi-o asum. Dacă aş fi premier nu mi-aş putea să-mi asum să mint. Nu aş putea să spun că situaţia e roz şi că nu aş face lockdown. Aş genera o radiografie reală a sistemului de sănătate din România. Toate aceste poveşti că specialiştii au spus şamd. au fost nişte neadevăruri. Specialiştii nu au fost consultaţi. Există un comitet care nu a mai fost convocat de trei luni.„ a declarat Rafila.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite