USL, din nou împreună. PSD şi PNL îl susţin pe Victor Ciorbea pentru funcţia de Avocat al poporului

USL, din nou împreună. PSD şi PNL îl susţin pe Victor Ciorbea pentru funcţia de Avocat al poporului

Victor Ciorbea nu ştie dacă să accepte sau nu funcţia de avocat al poporului

Victor Ciorbea are susţinerea PSD pentru funcţia de Avocat al Poporului şi, în acelaşi timp, este agreat şi de către săi colegi din PNL, au declarat surse parlamentare pentru adevarul.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Propunerea a venit din partea majorităţii USD, dar are sprijin şi din partea PNL", au declarat surse politice, pentru Adevărul.

Victor Ciorbea şi-a prezentat marţi demisia din funcţie în plenul Senatului, pentru a prelua postul de membru al ASF. „Vă mulţumesc dumneavoastră şi colegilor din Camera Deputaţilor care au făcut propunerea şi m-au votat în calitate de membru în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară. Pentru a preveni o stare de incompatibilitate, rog a se lua act că demisionez din funcţia de senator, ales în colegiul numărul 7 circumscripţia Bucureşti“, a spus Victor Ciorbea.

Plenul Parlamentului a aprobat săptămâna trecută numirea lui Victor Ciorbea ca membru neexecutiv în ASF, el obţinând 326 de voturi „pentru“ şi 16 „împotrivă“.

Legislaţia în vigoare prevede că parlamentarii din comisii să verifice toate aspectele privind criteriile de calificare ca membru al Consiliului ASF şi eventualele incompatibilităţi.

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a anunţat că democrat-liberalii sesizează miercuri Curtea Constituţională în privinţa numirii lui Victor Ciorbea la ASF, pe motiv că aceasta ar fi ilegală, încălcând Constituţia, Ciorbea neîndeplinind condiţiile prevăzute în lege pentru a ocupa această funcţie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările