Ponta: „Nu mai vorbesc direct la telefon cu Traian Băsescu de când s-a folosit de moartea oamenilor din Muntenegru“

Ponta: „Nu mai vorbesc direct la telefon cu Traian Băsescu de când s-a folosit de moartea oamenilor din Muntenegru“

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a vorbit, duminică seara, la Antena 3, despre pactul de coabitare cu Traian Băsescu. Premierul a precizat că în ultimele două luni „Traian Băsescu a redevenit sută la sută Traian Băsescu“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Despre relaţia cu Traian Băsescu:

Tensiuni între mine şi Traian Băsescu au fost tot timpul, uneori mai vizibile, alteori mai puţin vizibile. După decizia CCR de anul trecut mi-a fost destul de clar că trebuie să fiu alături de Traian Băsescu până la sfârşitul mandatului său. 

Avem o cruce de dus, de zece ani de zile, este bine că au mai rămas doar 68 de săptămâni din regimul Băsescu. Trebuie să nu-l lăsăm să facă foarte mult rău. Trebuie să controlăm răul pe care Băsescu îl face prin natura domniei sale. Numai doamna Udrea poate să spună că Băsescu i-a făcut bine în aceşti 10 ani. Sunt pregătit să rezist în cele 68 de săptămâni care i-au mai rămas din mandat.

După decembrie, o perioadă destul de lungă de timp, nu mi-a încurcat activitatea. În ultimele două luni, domnul Băsescu a redevenit sută la sută Băsescu. Nu mai vorbesc direct la telefon cu Traian Băsescu de când s-a folosit de moartea oamenilor din Muntenegru la TV.

Eu am fost în vacanţă din banii mei, preşedintele s-a plimbat din banii românilor. Este în campanie electorală pentru doamna Udrea. Mi se pare complet anormal să-i plătim preşedintelui plimbări pentru campania doamnei Udrea. Nu înţeleg de ce îi plătim pe consilierii prezidenţiali care sunt în campanie pentru doamna Udrea.

Impopularitatea lui Traian Băsescu este la fel de mare ca anul trecut. Sunt oameni care îşi fac poze cu el, la fel cum îşi fac cu o vedetă de muzică pop.

Declaraţiile de politică externă referitoare la Moldova şi la Ungaria sunt absolut deplasate. Este o problemă pentru România. Nu poţi să faci astfel de declaraţii din postura de preşedinte. Nu putem să reprezentăm o ţară de extremişti.

Eu am colaborat instituţional cu Traian Băsescu, nu i-am blocat niciodată acţiunile sale. Mai rezist încă 68 de săptămâni.

Oamenii plantaţi de Traian Băsescu au lăsat un anumit sistem. Domnul Morar, de exemplu, a lăsat un sistem prin care parchetul alegea un dosar din 100.

Vom avea la sediile USL o tabelă electronică pentru a afişa câte zile au mai rămas din mandatul lui Traian Băsescu.

Despre trimiterea lui Brădişteanu la clinica din Antalya în care era internat Cioabă

Nu m-a deranjat personal că Băsescu l-a sunat pe Brădişteanu. Oamenii lui Băsescu au considerat normal să-i facă un dosar penal pentru că l-a îngrijit pe Adrian Năstase. Brădişteanu a reacţionat ca orice medic care a depus un jurământ. Asta arată cinismul lui Băsescu.

La nivel public, un preşedinte sau un premier intervine public în situaţii excepţionale. În cazul Muntenegru nu a trimis pe nimeni, a ieşit apoi la TV şi a minţit că a ştiut de la ora 7. Nu a ştiut înainte de 8.30.

Numai preşedintele Băsescu poate specula electoral moartea cuiva.

M-a informat MAE despre probleme din Turcia pentru plata facturii la operaţia domnului Cioabă. Încercăm să ajutăm orice cetăţean. Este o sumă foarte mare. În acest moment pot să vă spun că fac orice îmi stă în putinţă pentru orice cetăţean.

 

În cazul lui Şerban Ionescu, mulţi oameni mi-au spus: Nu te juca de-a Dumnezeu, lasă lucrurile să meargă, nu da bani! Din bani publici nu fac favoruri pentru nimeni. În cazul de faţă, va fi foarte dificil.

Domnul preşedinte l-a sunat pe ministrul de Interne să trimită un avion SMURD. Eu am spus că acest avion trebuie folosit doar în cazuri excepţionale. Fiecare viaţă e importantă, dar când eşti în postura de a avea resurse limitate, le drămuieşti cum poţi. Nu contează că te sună preşedintele. Există oameni, cum este cazul lui Brădişteanu, care îşi fac datoria, chiar dacă ştiu că în septembrie se duc la tribunal. 

Dacă îl critic pe Băsescu, sare  doamna Udrea, dacă o critic pe doamna Udrea, sare domnul Băsescu. E ca în ceata lui Piţigoi, dai în unul, ţipă doi! Mă bucur că această echipă este indestructibilă. 

Sunt convins că Băsescu încearcă să o lase pe doamna Udrea după cele 68 de săptămâni. Nu au nicio şansă. Băsescu crede că după el vine potopul.

Despre scandalul Jobbik

În Ungaria, Jobbikk, acest partid fascist, a mers pe acest discurs naţionalist. În România, Băsescu a construit alternativa la UDMR, care nu erau cuminţi, PCM-ul lui Tokes.

Anul viitor sunt alegeri în cele două ţări. După ce Jobikk vine şi aruncă paie pe foc, vine şi Băsescu şi le răspunde. Fiecare încearcă să adune nişte voturi.

Mâine o să-i trimit o scrisoare preşedintelui, prin care îl anunţ că o să contrasemneze decretul de retragere a decoraţiei domnului Tokes.

Vreau să arăt foarte clar că nu suntem la fel. Nu de aici vine extremismul, şovinismul. De fiecare dată, cei care provoacă sunt extremiştii din Ungaria şi Tokes. Vorbim de nişte extremişti, Jobikk şi Băsescu, care pun foc în Ardeal pentru a obţine nişte voturi. Sunt 68 de săptămâni în care trebuie să avem grijă să nu dea foc la ţară.

Până în mai veţi vedea extremişti maghiari şi extremişti la Palatul Cotroceni. Este un joc politic între extremiştii maghiari şi cei de la Cotroceni, care nu-i va aduce niciun vot politic. Ar trebuie să nu ne mai bem cafelele cu liderii de la Budapesta.

Despre pensiile torţionarilor

Domnul Băsescu nu condamnă torţionarii pentru că se teme să nu-i luăm pensia şi lui. Corb la corb nu-şi scoate ochii. Eu voi da un act normativ, dar va fi contestat la CCR, probabil de PDL şi de Băsescu, adică de comunişti.

N-am văzut atâta corupţie ca în cazul restituirilor. Aşa am ajuns să restituim sate întregi pe documente de la 1800, care aveau hotărâri judecătoreşti.

Despre salarii şi reducerea TVA

Anul ăsta nu putem spera la creşteri de salarii. E o creştere importantă raportat la Europa, dar nu este suficient pentru ce avem noi nevoie. Să vedem la 1 septembrie efectul reducerii TVA-ului la pâine.

În luna iulie, România are în trezorerie 731 de milioane de eruo

PDL a lansat nişte măsuri economice, iar dacă se dovedesc serioase, îmi doresc să le pun în practică.

Despre opoziţie

Este bine să ai opoziţie. Problema este dacă ai o opoziţie cu scandal, cu înjurături sau cu pielea goală. Sau să ai opoziţie cum am fost noi. Dacă există idei bune, sunt gata să le primesc.

Despre CFR Marfă

S-a intrat în linie dreaptă. Traian Băsescu a aşteptat să mă urc în avion. Mulţi români spun că nu trebuie să vindem CFR Marfă. Traian Băsescu probabil voia să câştige cineva din străinătate.

Despre regionalizare

Regionalizarea odată cu modificarea constituţiei. Trebuie aşteptat până în toamna anului viitor. Fiecare pe plan local vrea să fie regiunea la el sau capitala la el.

Despre ANI

Deocamdată nu sunt sute de primari în stare de incompatibilitate. Orice am da acum ar rezolva problema pentru viitor, nu pentru trecut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările