Teodorovici l-a dat în judecată pe Florin Cîţu după ce premierul l-ar fi acuzat că este spion rus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook Teodorovici

Eugen Teodorovici anunţă că l-a chemat în judecată pe Florin Cîţu după ce premierul l-ar fi acuzat că este spion rus şi că a acţionat împotriva intereselor României atunci când a ocupat funcţii publice. Fostul ministru PSD a depus şi o plângere la parchet.

“Având în vedere acuzaţiile făcute de Cîţu Vasile Florin (#Cîţu23665) începând cu anul 2019 şi până în prezent, referitoare la faptul ca aş fi spion rus şi ca aş fi acţionat împotriva intereselor României atunci când am ocupat funcţii publice, acuzaţii pe care Cîţu le-a făcut fie în calitate de Senator, fie de ministru de finanţe şi - cel mai recent - în calitate de Prim-Ministru al Guvernului României şi implicit, din funcţia sa de Vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, vă informez că referitor la toate aceste acuzaţii am formulat şi înregistrat următoarele:

Cerere de chemare în judecată (dosar nr. 24915/3/2021 - Tribunalul Bucureşti);

Plângere penală - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justitie”, scrie Eugen Teodorovici pe Facebook.

Dosarul civil a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti pe 24 august. Fostul ministru al Finanţelor menţionează că Florin Cîţu nu a prezentat dovezi sau argumente pentru a îşi susţine acuzaţiile şi îi cere preşedintelui României să includă pe ordinea de zi a CSAT acest subiect.

“Faţă de cele menţionate şi având în vedere faptul că azi, 25 august 2021, este convocată reuniunea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), preşedintele României, Iohannis Klaus Werner, în calitatea sa de preşedinte al CSAT, are OBLIGAŢIA (legală şi morală) de a include pe ordinea de zi a acestei reuniuni, dezbaterea/analizarea acuzaţiilor de spionaj făcute de Cîţu Vasile Florin (în calitate de Vicepreşedinte al CSAT), precum şi informarea publicului asupra concluziei şi mai ales, a deciziilor luate la nivelul CSAT faţă de acest subiect”, scrie Teodorovici.

La sfârşitul lunii iulie, la Tulcea, premierul i-a felicitat pe liberalii din judeţ pentru că “au salvat România de un spion rus”, făcând referire la un fost senator de Tulcea, însă fără a îi pronunţa numele. În 2016-2020, în Senat, judeţul Tulcea a fost reprezentat de Ion Ganea şi Eugen Teodorovici.

În martie 2019, când era doar senator, Florin Cîţu l-a acuzat pe Eugen Teodorovici, ministru al Finanţelor la acel moment, de “trădarea intereselor României şi ale aliaţilor strategici”, susţinând că înainte de a da „ordonanţa comunistă 114” ar fi făcut „o escală” la Moscova, pentru a pune la punct modalitatea prin care Banca Internaţională de Investiţii, controlată de Putin, va finanţa Fondul Suveran.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite