Eugen Teodorovici s-a axat pe creşterea porcilor, după ce a plecat de la Curtea de Conturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Suspendat din PSD, fostul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, a preluat jumătate din acţiunile unei firme specializate în creşterea porcilor după ce a renunţat la postul „câştigat prin concurs” la Curtea de Conturi, după cum relevă datele profit.ro.

Eugen Teodorovici anunţase în ianuarie a.c. că a preluat postul de auditor la Curtea de Conturi, câştigat prin concurs în 2010, şi că acesta i-a fost rezervat pe toată perioada în care a ocupat funcţii publice. În februarie, fostul ministru anunţa că a devenit trezorier al Federaţiei Române de Rugby, iar în luna martie a confirmat pentru G4Media că a părăsit Curtea de Conturi pentru a se axa pe activităţi din mediul privat, manifestându-şi totodată dorinţa de a reveni în PSD, partid din care a fost nevoit să demisioneze pentru a putea fi auditor la Curtea de Conturi.

Potrivit datelor obţinute de profit.ro, din portalul termene.ro, Teodorovici a preluat recent 50% din capitalul companiei Agro Suin Factory SRL, actualmente Green Agra SRL, firmă ce are ca obiect principal de activitate creşterea porcinelor. 

Green Agra SRL, firma la care a devenit asociat Teodorovici, a fost înfiinţată în urmă cu 3 ani sub denumirea Agro Suin Factory SRL şi nu a avut activitate în 2018 şi 2019. Celălalt asociat al Green Agra SRL, totodată administrator şi fondator al firmei, este Dumitru Mitel Burculescu. Acesta mai controlează, cu 83% din capital, producătorul de lactate Tatcom Invest SRL, un business cu afaceri anuale de peste 22 milioane lei şi profit net de 1,15 milioane lei în 2019. Tatcom Invest deţine o fabrică de profil în comuna Berca din judeţul Buzău şi are puncte de lucru şi în localităţile Ciolpani şi Roşu din Ilfov.  

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere depuse în calitate de director de audit la Curtea de Conturi, Teodorovici a obţinut în 2020 venituri din închirierea a două imobile în sumă totală de peste 27.000 euro, respectiv circa 2.250 euro pe lună. Fostul ministru de Finanţe deţine în total 3 case de locuit şi un apartament în Bucureşti, plus 4 terenuri intravilane, din care 3 în Bucureşti şi unul în Otopeni.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite