Surse. O nouă piedică în negocierile PNL-USR-PLUS. Vlad Voiculescu a cerut autonomie ca viceprimar al Capitalei

Surse. O nouă piedică în negocierile PNL-USR-PLUS. Vlad Voiculescu a cerut autonomie ca viceprimar al Capitalei

Vlad Voiculescu este susţinut de PLUS pentru funcţia de viceprimar al Capitalei

PNL şi USR-PLUS nu reuşesc să încheie protocolul privind colaborarea, pe viitor, în Consiliul General al Capitalei. În timp ce PNL a creionat un protocol bazat pe principii, Vlad Voiculescu a cerut, concret, autonomie ca viceprimar, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Mai exact, Vlad Voiculescu a cerut câteva domenii, printre care şi sănătatea, unde să aibă putere totală de decizie. PLUS a mai solicitat viceprimari la sectoarele 5 şi 6.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biroul Politic Naţional al PNL se reuneşte sâmbătă pentru a definitiva candidaturile la alegerile locale. Aşadar, au rămas mai puţin de 24 de ore pentru o înţelegere între PNL şi Alianţa USR-PLUS. În paralel, liberalii încearcă şi cooptarea PMP într-o mare alianţă a dreptei în Bucureşti, astfel încât să împiedice intrarea lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei. 

Ludovic Orban, Dan Barna şi Dragos Tudorache au negociat miercuri până spre miezul nopţii, la Palatul Victoria, o alianţă a dreptei în Bucureşti, pentru primăriile de sector. PNL şi USR-PLUS şi-au împărţit sectoarele şi candidaţii. Mai e o singură problemă: cooptarea PMP.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a renunţat la Dan Cristian Popescu, candidatul pentru Sectorul 2, neagreat de USR, susţin surse politice pentru Adevărul. Astfel, USR va primi sectoarele 1 (Clotilde Armand) şi 2 (Radu Mihaiu). PLUS a renunţat la Sectorul 5 şi va primi Sectorul 4, unde va candida Simona Spătaru, cu şanse infime în faţa lui Daniel Băluţă, actualul primar PSD.

PNL va lua Sectorul 5, unde va candida Cristian Băcanu, secretar de stat în ministerul Justitiei, şi Sectorul 6, unde liberalul Ciprian Ciucu, susţinut de toate forţele de dreapta, are şanse să-l învingă pe Gabriel Mutu de la PSD.

Negocierile nu s-au încheiat din cauza Sectorului 3, care le revine liberalilor. Ludovic Orban vrea să cedeze primăria condusă acum de Robert Negoiţă pentru PMP, cu scopul de a opri intrarea în cursa pentru Primăria generală a lui Traian Băsescu. Fostul preşedinte ar rupe exact din voturile lui Nicuşor Dan şi ar pune umărul la succesul Gabrielei Firea.

Potrivit surselor citate, Nicuşor Dan i-a cerut insistent lui Orban să coopteze şi PMP în alianţă. Numai că PMP vrea să-l arunce în cursa pentru Sectorul 3 pe Mihai Neamţu, candidat neacceptat de USR-PLUS. De ce? Pentru că Dan Barna şi-ar pune din nou partidul în cap: după ce a sacrificat candidatura Anei Ciceală la Sectorul 3, ar genera noi critici interne dacă l-ar susţine pe Neamţu.

Liderul USR Dan Barna a informat partidul pe un grup intern că negocierile cu PNL pentru Capitală au mers înainte şi că la finalul săptămânii va fi o decizie finală. Totodată, acesta a subliniat că USR nu va susţine candidatura din partea PMP a lui Mihail Neamţu, pe care îl cataloghează drept „clovn”. „PMP trebuie să renunţe la blatiştii care timp de patru ani au asigurat majorităţii lui Firea şi primarilor PSD de sector”, a mai adăugat Barna.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: