Surse: Cum arată lista PSD pentru Bruxelles. Maria Grapini şi Carmen Avram, pe locuri eligibile. Cătălina Ştefănescu, la limită. Alte surprize

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea merge pe mâna femeilor Foto Facebook / Rovana Plumb
Liviu Dragnea merge pe mâna femeilor Foto Facebook / Rovana Plumb

Lista PSD pentru europarlamentare va fi deschisă de Rovana Plumb, secondată de Carmen Avram, jurnalista Antenei 3, susţin surse din PSD pentru Adevărul. Maria Grapini, susţinută de Dan Voiculescu (deci tot de Antena 3), şi Claudiu Manda, soţul Liei Olguţa Vasilescu, au prins locuri sigure. Un loc semi-eligibil va ocupa Cătălina Ştefănescu, pe care Dragnea a propulsat-o în Parlament în 2012. Şi Victor Negrescu va ajunge, surprinzător, la Bruxelles

Pe lista PSD pentru Bruxelles, hotărâtă de Liviu Dragnea, se regăsesc actuali eurodeputaţi, lideri din teritoriu cu influenţă, dar şi vedete TV, după modelul patentat de PNL cu Rareş Bogdan. Lista pentru alegerile europarlamentare va definitivată luni de CEx-ul partidului, controlat total de liderul PSD.

Ministrul Fondurilor europene, Rovana Plumb, apropiată de Dragnea şi de Viorica Dăncilă, va fi cap de listă. 

FOTO Inquam 

Imagine indisponibilă

Locul doi va fi ocupat de un candidat din afara partidului: Carmen Avram, vedeta Antenei 3. Potrivit unor surse politice, liderul PSD ar fi negociat iniţial cu o altă moderatoare de la Antena 3 - Alessandra Stoicescu, fina primarului general Gabriela Firea. „Dragnea a insistat pentru Sandra Stoicescu din ambiţie, ca să o şicaneze pe Firea, cu care e în conflict“, susţin sursele citate. Tot pe filiera Antena 3 va mai obţine un mandat de eurodeputat şi Maria Grapini, susţinută personal de Dan Voiculescu.

FOTO Facebook 

Carmen Avram FOTO Facebook

Un loc fruntaş va mai prinde Dragoş Benea, senator PSD de Bacău, cel mai influent social-democrat din Moldova.

FOTO Adevărul 

Imagine indisponibilă

Şi Oltenia va fi reprezentată la Bruxelles. Rămasa în afara Guvernului, Olguţa Vasilescu a primit la schimb un loc de europarlamentar pentru soţul Claudiu Manda.

FOTO Mediafax

olguta vasilescu claudiu manda FOTO Mediafax

Din actuala garnitură de eurodeputaţi PSD, îşi vor păstra fotoliile la Bruxelles Dan Nica, fidel lui Dragnea, şi Ioan Mircea Pascu. Victor Boştinaru speră şi el la un nou mandat, dar prezenţa sa pe listă nu e sigură, susţin surse din partid. 

Locuri eligibile, dar mai la coada listei, vor prinde Victor Negrescu, fost ministru pentru afaceri europene, numit săptămâna trecută consilier onorific al premierului Dăncilă, şi Natalia Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni. 

Revine Cătălina Ştefănescu 

În categoria surpizelor intră Bianca Gavriliţă, deputat PSD Timiş, şi Cătălina Ştefănescu (foto jos), pe care Liviu Dragnea a propulsat-o în Parlament în 2012. Fostul premier Victor Ponta a susţinut că, în timpul guvernării USL, Liviu Dragnea „îl bătea la cap pe George Maior“ să o angajeze pe iubita lui de atunci la SRI. 

FOTO Mediafax

Imagine indisponibilă

„Tot explica că ea ştie ruseşte, că a studiat la Moscova“, a scris Ponta pe Facebook. Surse din PSD susţin, pentru Adevărul, că iubita invocată de Ponta ar fi Cătălina Ştefănescu, pe care Dragnea, în 2012, a trimis-o  în Parlament la numai 24 de ani. Cătălina Ştefănescu are studii la Moscova, potrivit CV-ului. Totuşi, Cătălina Ştefănescu se luptă pentru un loc eligibil cu actualul europarlamentar Emilian Pavel, ambii fiind susţinuţi de organizaţia de tineret.

Maria Zoană şi Claudia Ţapardel, două dintre cele mai agresive social-democrate, doar printr-o minune ar mai putea ajunge în Parlamentul European. Social-democraţii şi-au propus să obţină minimum 10 mandate de europarlamentar, deci ar trebui să scoată cel puţin 30% la votul din 26 mai. Potriit unui sondaj realizat de INSCOP, PSD abia atinge 26,9%, după ce la alegerile parlamentare din urmă cu doi ani a scos 45%. 

Cum ar putea arăta lista PSD pentru europarlamentare

  • Rovana Plumb
  • Carmen Avram
  • Dragoş Benea
  • Claudiu Manda
  • Dan Nica
  • Ioan Mircea Pascu
  • Maria Grapini
  • Victor Negrescu
  • Natalia Intotero
  • Bianca Gavriliţă
  • Cătălina Ştefănescu
  • Emilian Pavel
  • Victor Boştinaru 
  • Maria Zoană
  • Claudia Ţapardel
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite