Stelian Ion pune tunurile pe UDMR: A votat înfiinţarea Secţiei Speciale, a votat legile Justiţiei, dar şi modificările Codului Penal. Am sperat să-şi schimbe atitudinea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steian Ion. FOTO Inquam Photos
Steian Ion. FOTO Inquam Photos

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a criticat dur UDMR pentru faptul că se opune desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie, amintind faptul că în trecut au votat înfiinţarea acestei structuri, dar şi alte legi controversate.

„Nu am desfiinţat Secţia Specială pentru că o parte din Coaliţie era în acel moment alături de PSD. E vorba de UDMR. A votat şi înfiinţarea Secţiei speciale, a votat şi legile Justiţiei. A vot şi modificările Codului Penal şi de Procedură Penală. Am sperat că îşi schimbă atitudinea. Parţial au făcut. S-a semnat un program de guvernare cu desfiinţarea Secţiei speciale, reluarea competenţelor DNA”, a declarat Stelian Ion, într-un interviu pentru Prima TV.  

Întrebat dacă UDMR are un plan gândit pe această temă, ministrul Justiţiei a precizat: „A fost o tactică. Nu pot să-mi explic. Acum UDMR spune că vrea desfiinţarea, dar dosarele să nu meargă la DNA, pentru că nu are încredere în DNA, ci la o secţie de la Parchetul General. Schimbăm doar denumirea, dar mecanismul rămâne acelaşi”.

Stelian Ion a explicat faptul că justificarea poziţiei UDMR prin evitarea „întoarcerea la abuzurile din trecut ale DNA”, după cum a susţinu formaţiunea condusă de Kelemen Hunor.

„UDMR a spus: facem sesiune, votăm, dar votăm şi amendamentul nostru, de trecere a dosarelor la Parchetul General”, a completat ministrul Justiţiei, care a subliniat că  UDMR esre printre partidele care vor „să nu meargă lupta anti-corupţie bine”. 

Stelian Ion a precizat că nu-şi dă demisia din funcţie, ca formă de protest, pentru că aceasta nu ar fi soluţia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite