Stelian Ion: Plec cu fruntea sus. Dacă nu suntem atenţi, putem ajunge la un pericol al independenţei justiţiei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu cu Barna si Stelian Ion / Sedinta Guvern 5 mai 2021 FOTO Guvernul Romaniei
Florin Citu cu Barna si Stelian Ion / Sedinta Guvern 5 mai 2021 FOTO Guvernul Romaniei

Fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, a declarat la finalul mandatului său că pleacă de la minister „cu fruntea sus”, avertizând că „dacă nu suntem atenţi, putem ajunge la un pericol al independenţei justiţiei”.

„Plec cu fruntea sus. Am făcut ceea ce trebuia să fac în aceste luni. Blocarea proiectului SIIJ în Parlament este opera UDMR şi a neîmplicării altor lideri politici 

Deşi premierul Florin Cîţu spune că s-a implicat şi a folosit toate pârghiile. Lucrul acesta este din punctul meu de vedere destul de departe de acest lucru. Motivele remanierii sunt unele care nu au fost explicitate. Au fost dopar pretext legate de o aşa-zisă avizare pe proiect s-au desluşit în perioada următoarea, s-a văzut că acel proiect nu ajunsese la Ministerul Justiţiei”, a declarat fostul ministru. 

El a explicat că revocarea sa vine „având în substrat mai degrabă numirea procurorilor de rang înalt, miză foarte importantă pentru unii, pentru noi nu a fost decât procedura transparentă corectă astfel încât să asigurăm independenţa procurorilor şi justiţiei”. 

El a mai adăugat că „premierul nu este un partener loial, nu e un lider care să unească, care să înţeleagă priorităţile de guvernare”. 

El a mai declarat că „dacă nu suntem atenţi putem ajunge la un pericol al independenţei justiţiei, de aceea vreau să- i asigur pe toţi cei care sunt atenţi la acest capitol al democraţiei că vom fi în continuare la fel de atenţi la ce se întâmplă. Cu toate pârghiile legale şi constituţionale pe care le avem vom mergee mai departe. Vom împinge acele reforme pentru asigurarea reformei şi eficientizarea justiţiei”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite