Stelian Ion, avertisment pentru Cîţu: Când nu s-au respectat avizele, unii au dat cu subsemnatul. Ce spune despre numirea procurorilor de rang înalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Ion a menţionat că şi-ar fi dorit un dialog cu preşedintele Iohannis. FOTO Arhivă
Stelian Ion a menţionat că şi-ar fi dorit un dialog cu preşedintele Iohannis. FOTO Arhivă

Ministrul demis al Justiţiei, Stelian Ion, susţine că avizele Ministerului Justiţiei sunt importante în circuitul de avizare a unei legi, menţionând că cine nu le-a respectat a “dat cu subsemnatul”. Afirmaţiile vin în contextul în care Florin Cîţu l-a demis, acuzându-l de tergiversarea emiterii avizului pentru OUG Anghel Saligny.

„În spatele meu nu e doar o clădire, este o instituţie respectabilă, unde lucrează nişte oameni care au intrat pe baza de concursuri, au zeci de ani de experienţă, care nu îşi permit, indiferent de presiuni, să facă lucruri ilegale. Ministerul Justiţiei a fost garantul legalităţi actelor normative din guvern şi, de câte ori nu au fost respectate aceste avize, s-a ajuns la situaţii neplăcute, unii au ajuns să dea cu subsemnatul. (..) Au fost multe probleme de constitutionalitate, nelegalitate (n.r. la proiectul de OUG Anghel Saligny)”, a declarat Stelian Ion.

Stelian Ion a menţionat că dacă proiectul de OUG ar fi ajuns la Ministerul Justiţiei în original şi ar fi avut aviz, ar fi fost adoptat ieri.

Referitor la implicaţiile pe care le-ar putea avea demararea concursurilor pentru şefia DIICOT şi pentru conducerea şefilor din DNA, Stelian Ion spune: „Am primit mai multe semnale de-a lungul timpului cum că nu e în regulă ca un ministru USR, eu, în special, ar putea coordona această activitate şi că nu ar trebui să o fac eu, ci altcineva, pentru a avea un alt deznodământ. Au fost semnale foarte clare în ultimul timp”.

Ministrul a refuzat să dea date concrete, menţinonând: „O să mă uit în Monitorul Oficial să văd dacă e semnat decretul prezidenţial”.

Ion a menţionat că şi-ar fi dorit un dialog cu preşedintele Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite