Ludovic Orban îşi menţine poziţia privind intervenţia externă în alegerile PNL, însă neagă că ar avea discursul lui Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ludovic Orban îşi menţine opinia privind existenţa unor intervenţii externe în lupta pentru şefia PNL, invocând “multe răzgândiri” şi “dezertări”, care “nu au o explicaţie politică”, însă neagă că ar avea discursul lui Liviu Dragnea privind “statul paralel”.

“Sunt foarte multe suciri, răzgândiri, dezertări, nu le-aş spune trădări, care n-au nicio explicaţie politică. Nu au nicio explicaţie umană. Când vine un om şi îţi spune: "Nu pot să te susţin pentru că eu nu pot să fiu împotriva statului de drept", dau aşa un exemplu sau când vine altul şi spune "am primit semnale că nu e bine să te susţin pe tine"”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24, în contextul unei afirmaţii recente privind implicarea externă în alegerile pentru conducerea PNL, refuzând să explice cine şi de unde a primit semnalele.

Referitor la declaraţia liberalului Virgil Guran, care a lăsat de înţeles că implicarea externă ar veni din rândul serviciilor de informaţii, Orban a precizat: “Este opinia colegului meu. Eu vă spun că sunt Stan Păţitul, (..) am fost scos din cursa pentru Primăria Capitalei în 2016. (..) S-a născut un dosar în pre-campanie electorală, care n-a stat în picioare şi în care eu am fost achitat”.

Preşedintele PNL neagă însă că ar avea discursul lui Liviu Dragnea privind “statul paralel”.

“N-am. E o mare diferenţă. Discursul meu, dacă era altcineva în poziţia mea, din zona respectivă, care niciodată nu a acceptat justiţia nu s-ar fi retras niciodată dintr-o competiţie electorală.(..)N-are nicio legătură cu ce spune Liviu Dragnea. (..) Aţi auzit la mine cuvântul „statul paralel”? Mai sunt unii mai entuziaşti care încearcă să intervină în competiţia internă”, a declarat Ludovic Orban, refuzând să nominalizeze “entuziaştii”.

În perioada în care conducea PSD, Liviu Dragnea folosea în discursul public sintagma "stat paralel", cu referire la structurile de securitate ale României şi la sistemul judiciar.

Ludovic Orban şi Florin Cîţu candidează pentru preşedinţia PNL. La acest moment, luând în considerare numărul de organizaţii care îl susţin, premierul este favorit pentru acest post. Miza funcţiei este, în afara consolidării puterii în interiorul partidului, postul de prim-ministru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite