Ludovic Orban ridică miza Congresului PNL: „Dacă pierd alegerile, îmi dau demisia de la şefia Camerei Deputaţilor”. Ce spune despre demisia lui Cîţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban a declarat, luni seară, că pierzătorul de la Congresul din 25 septembrie trebuie să-şi dea demisia din funcţia pe care o deţine, fie că este vorba de şefia Camerei Deputaţilor sau funcţia de premier.

Întrebat dacă după alegerile din 25 septembrie, premierul Florin Cîţu ar trebui să-şi dea demisia, în cazul în care pierde, Orban a răspuns sec: „Asta vor decide forurile statutare ale partidului”. 

Apoi, liderul PNL a punctat că el, dacă ştie că va pierde şefia partidului, îşi va semna demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Ludovic Orban a subliniat că este un gest de onoare ca pierzătorul să facă un pas în spate, în condiţiile în care autoritatea acestuia va fi grav zdruncinată.

Eu, dacă pierd alegerile, eu îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Asta e o chestiune de legimitate democratică. Dacă un premier care candidează la funcţia de preşedinte al PNL pierde competiţia, ce autoritate şi ce legitimitate mai are să exercite funcţia respectivă, în condiţiile în care partidul nu-l mai sprijină? Cine-l mai ascultă? Asta e o chestiune de legimitate într-o democraţie”, a subliniat preşedintele PNL. 

Ludovic Orban a amintit şi faptul că Florin Cîţu a ştiut cu cel puţin două luni înainte de anunţarea candidaturii sale că actualul şef al PNL va intra în cursă pentru un nou mandat. 

„Dacă eu nu mi-aş fi anunţat candidatura şi premierul îşi anunţa intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal era cu totul şi cu totul altceva. Era o oarecare diferenţă, dacă eu nu mi-aş fi anunţat intenţia de a candida”, a completat Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite