Sondaj Politico: PNL şi USR PLUS, partide aflate la putere, scad în intenţia de vot. Creştere pentru PSD şi AUR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD creşte în sondaje, în timp ce partidele de la putere se erodează masiv Foto Mediafax
PSD creşte în sondaje, în timp ce partidele de la putere se erodează masiv Foto Mediafax

Un sondaj realizat de Politico.eu arată o scădere de 8 % pentru PNL în intenţia de vot, în ultimele 6 luni, de la 26 % la 18%.

O scădere se remarcă şi pentru USR PLUS, formaţiunea ajungând de la 15% la 12 %.

De cealaltă parte, PSD a înregistrat o creştere de la 31% la 34%, o situaţie similară fiind întâlnită şi la AUR, care a ajuns la 14% în preferinţele de vot ale românilor.

politico grafic

Politico.eu realizează sondaje consultând mai multe firme de sondare, care trebuie să ţină cont de anumite cerinţe.

Tendinţa de creştere a PSD s-a accentuat mai ales din luna mai, când aveau o intenţie de vot de doar 28%. Din martie 2021, PNL a început să scadă constant, însă prăbuşirea bruscă a avut loc în intervalul iunie - iulie, adică în momentul în care a ajuns să scadă de la 23% la 18%.

USR-PLUS, după ce a avut 17% în aprilie, a început să scadă de la lună la lună. Pe de altă parte, AUR a oscilat mereu în ultimele rânduri între 12 şi 14%, în prezent fiind tot la această intenţie de vot peste USR-PLUS. 

Ultima cercetare a INSCOP Research arată că PSD depăşeşte 30% în sondaje ca intenţie de vot, fiind în faţa PNL cu aproape patru procente, în timp ce USR-PLUS este în continuare sub Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite