Atacat din interior: miniştrii USR-PLUS pun tunurile pe Cîţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Ion a fost printre cei care l-au criticat pe Florin Cîţu FOTO Guvernul Romaniei
Stelian Ion a fost printre cei care l-au criticat pe Florin Cîţu FOTO Guvernul Romaniei

Premierul a devenit ţinta atacurilor liderilor USR-PLUS, inclusiv a doi miniştri – Stelian Ion şi Ioana Mihăilă, fiind criticat pentru faptul că nu iese cu explicaţii clare despre condamnarea sa din Statele Unite şi alte momente controverse din trecut. Ministrul Justiţiei chiar a vorbit de faptul că nimeni nu este de neînlocuit, aluzie la faptul că nu ar fi o problemă dacă liberalii l-ar da jos Florin Cîţu de la şefia Guvernului.

„Ceea ce iese în spaţiul public despre oricare dintre noi, din echipa guvernamentală, afectează toată echipa. Este o chestiune de încredere. Încrederea se clădeşte cu greu şi se dărâmă foarte uşor. De aceea, fiecare dintre noi, atunci când avem de dat explicaţii, e bine să le dăm, să le dăm cât mai complet posibil şi cât mai convingător”, a declarat Stelian Ion, într-un interviu la Digi24, fiind întrebat dacă Guvernul este afectat de scandalul din jurul premierului. Mai mult, ministrul Justiţiei a vorbit inclusiv de un posibil pas în spate al şefului Guvernului. „Dacă problemele persistă şi se acutizează, bineînţeles că se vor lua decizii. Niciunul dintre noi, nici măcar premierul, nu este de neînlocuit. Dar nu suntem acolo. Îmi doresc foarte mult să ne sprijinim unii pe alţii, să avem puterea, răbdarea să ne şi ascultăm, să ascultăm acele argumente, să nu ne năpustim aşa, fără să ascultăm toate argumentele, pentru că e o chestiune foarte serioasă, care ţine de credibilitatea Guvernului, de credibilitatea României, lucrurile acestea trebuie cântărite şi gestionate cu foarte mare înţelepciune”, a mai declarat Stelian Ion.

Până şi ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, l-a criticat pe premier pentru faptul că nu a ieşit să dea explicaţii clare referitoare la diferite acţiuni din trecut, demnitarul USR-PLUS fiind, practic, pe aceeaşi linie cu colegii săi din partid, din moment ce lideri ca Dacian Cioloş şi Dragoş Tudorache au trimis săgeţi către Florin Cîţu. Prin urmare, Mihăilă i-a cerut şefului ei direct să revină asupra informaţiilor furnizate pentru a fi „mai atent clarificate”.

Ţeapă sau nu?

Şeful Guvernul a fost luat la ţintă şi de liderul deputaţilor USR-PLUS, Ionuţ Moşteanu, ales care a vorbit de „o ţeapă” pe care ar fi dat-o Florin Cîţu unei instituţii bancare. „Premierul Cîţu este acuzat că a dat ţeapă unei bănci. Este o acuzaţie foarte gravă. Am încredere că premierul va clarifica urgent acest aspect şi va elimina orice urmă de îndoială. Pentru bunul mers al Coaliţiei e nevoie de transparenţă şi încredere”, a scris pe pagina sa de Facebook Moşteanu. Premierul a negat faptul că ar avea o datorie de câteva mii de dolari, ca urmare a neachitării unui credit: „E o decizie de respingere a unui dosar juridic. Repet, acel dosar a fost respins de instanţa americană”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite