Sondaj. Cum văd românii impunerea Certificatului verde la locul de muncă şi  măsurile pentru combaterea pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două treimi dintre români nu sunt de acord cu introducerea Certificatului verde la locul de muncă. FOTO Arhivă Adevărul
Două treimi dintre români nu sunt de acord cu introducerea Certificatului verde la locul de muncă. FOTO Arhivă Adevărul

Două treimi dintre românii chestionaţi în ultimul sondaj Avangarde sunt de părere că nu ar trebui impus Certificatul verde la locul de muncă, iar dintre măsurile luate pentru combaterea pandemiei cea mai apreciată a fost cea a aducerii de medicamente antivirale.

Tema introducerii Certificatului verde la locul de muncă s-a lovit de opoziţie mare, adică 64% dintre cei chestionaţi sunt împotrivă, potrivit unui sondaj Avangarde, cercetare sociologică realizată la comanda PSD, potrivit informaţiilor „Adevărul”. Doar 14% s-au pronunţat pentru. 

În ceea ce privelte măsurile de combatere a pandemiei, repondenţii au apreciat într-un procent de 59% aducerea de medicamente antivirale, apoi înfiinţarea centreor pentru tratarea cazurilor uşoare (55%) şi implicarea medicilor de familie (55%). 64% dintre cei chestionaţi au fost de părere că şcolile trebuie să rămânp deschise. 

Pe problema facturilor la energie, principalele vinovate pentru preţurile mari au fost văzute companiile din domeniu, 29% dintre repondenţi indicând acest lucru. 

Referitor la încrederea în personalităţi politice, în primele cinci, trei sunt de la PSD. Mai precus, cea mai ridicată contră de încredere o are Alexandru Rafila (39%), în timp ce Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au câte 30%. 

Gabriela Firea ar eo cotă de încredere de 29%, în timp ce primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, are un nivel al încrederii de 28%. Klaus Iohannis (20%) este devansat şi de alţi doi social-democraţi, Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, cu câte 24%.  Cele mai mici cote de încredere măsurate sunt ale lui Florin Cîţu şi Liviu Dragnea, fiecare cu 8%.

Metodologie

Eşantionul a fost unul reprezentantiv pentru populaţia adultă, fiind 903 subiecţi, metoda folosită fiind CATI. Perioada de strângere a datelor a fost 20 ianuarie - 31 ianuarie 2022.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite