Sondaj. PNL ar spulbera PSD în cazul anticipatelor. Liberalii, aproape de 50%. Ce partide ar rata intrarea în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban ar reuşi să-şi strângă o majoritatea aproape de unul singur în Parlament. FOTO Inquam Photos
Ludovic Orban ar reuşi să-şi strângă o majoritatea aproape de unul singur în Parlament. FOTO Inquam Photos

PNL ar obţine aproape 50% în cazul în care ar avea loc anticipate, arată o cercetare realizată de IMAS, la comanda Europa FM. La mare distanţă se află PSD, care cu greu ar obţine 20%.

47,4% dintre cei chestionaţi au răspuns că dacă ar avea loc alegeri anticipate, PNL ar fi opţiunea lor, potrivit unui sondaj al IMAS, la cererea Europa FM. E cea mai mare intenţie de vot pe care a atins-o PNL în ultimii şase ani. 

În uşoară revenire este şi PSD, care după ce în decembrie avea o intenţie de vot de 18,5%, în ianuarie are o intenţie de vot de 20,6%. O uşoară creştere a cunoscut şi USR, de la 11,5% până la 12,4%. PMP, ALDE şi Pro România nu ar prinde Parlamentul.

De asemenea, nu ar avea suficiente procente pentru a intra în Parlament nici PLUS, care ar strânge doar 4%, în timp ce UDMR e aproape de prag, având o intenţie de vot de 4,7%.

Sondaj IMAS ianuarie Europa FM

Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI.Pentru acest studiu au fost intervievate 1007 persoane cu vârste de 18 ani şi peste. Perioada de realizare a interviurilor a fost 13 – 31 ianuarie 2020. Eroarea de eşantionare este ± 3.1%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite