Sondaj Avangarde: PSD ar câştiga din nou alegerile dacă acestea s-ar reorganiza. AUR, cea mai mare creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui sondaj Avangarde, dacă mâine s-ar repeta alegerile parlamentare, PSD ar câştiga din nou alegerile, la o diferenţă de aproape zece procente faţă de locul doi, PNL. AUR ar beneficia şi ei de acest scenariu.

Astfel, dacă mâine s-ar repeta alegerile parlamentare, PSD ar avea un scor de 35%, în timp ce PNL ar fi votat doar de 26% dintre români. USR-PLUS rămâne la un scor similar - 15%, în timp ce scorul AUR ar creşte semnificativ la 14%. În ce priveşte celelalte partide, UDMR ar trece în continuare pragul, iar PMP şi ProRomânia tot nu ar intra în Parlament. 

Sondajul i-a întrebat pe români şi dacă ar fi de acord cu suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. 23% au spus că ar fi de acord, 22% sunt împotrivă, iar 55% au răspuns cu nu ştiu / nu răspund.

Sondajul a fost efectuat în perioada 10.12.2020 – 20.12.2020, pe un eşantion de 900 de persoane şi are o marjă de eroare de +-3,2%.

Sondaj: Pe cine ar prefera românii pentru funcţia de prim-ministru. Surpriza de pe primul loc

Cum ar arăta aritmetica electorală dacă s-ar repeta alegerile parlamentare:

sondaje avangarde



Procentul de români care ar fi de acord cu suspendarea preşedintelui, o temă promovată de PSD şi AUR, este cu un procent mai mare decât cei care au răspuns cu „nu”.

Imagine indisponibilă
Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite