Sondaj Avangarde: PSD ar câştiga din nou alegerile dacă acestea s-ar reorganiza. AUR, cea mai mare creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui sondaj Avangarde, dacă mâine s-ar repeta alegerile parlamentare, PSD ar câştiga din nou alegerile, la o diferenţă de aproape zece procente faţă de locul doi, PNL. AUR ar beneficia şi ei de acest scenariu.

Astfel, dacă mâine s-ar repeta alegerile parlamentare, PSD ar avea un scor de 35%, în timp ce PNL ar fi votat doar de 26% dintre români. USR-PLUS rămâne la un scor similar - 15%, în timp ce scorul AUR ar creşte semnificativ la 14%. În ce priveşte celelalte partide, UDMR ar trece în continuare pragul, iar PMP şi ProRomânia tot nu ar intra în Parlament. 

Sondajul i-a întrebat pe români şi dacă ar fi de acord cu suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. 23% au spus că ar fi de acord, 22% sunt împotrivă, iar 55% au răspuns cu nu ştiu / nu răspund.

Sondajul a fost efectuat în perioada 10.12.2020 – 20.12.2020, pe un eşantion de 900 de persoane şi are o marjă de eroare de +-3,2%.

Sondaj: Pe cine ar prefera românii pentru funcţia de prim-ministru. Surpriza de pe primul loc

Cum ar arăta aritmetica electorală dacă s-ar repeta alegerile parlamentare:

sondaje avangarde



Procentul de români care ar fi de acord cu suspendarea preşedintelui, o temă promovată de PSD şi AUR, este cu un procent mai mare decât cei care au răspuns cu „nu”.

Imagine indisponibilă
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite