Sondaj. Cum arată topul liderilor internaţionali despre care românii au o părere bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boris Johnson şi Joe Biden au fost devansaţi de Maia Sandu FOTO EPA-EFE
Boris Johnson şi Joe Biden au fost devansaţi de Maia Sandu FOTO EPA-EFE

Liderul internaţional despre care românii au cea mai bună părere este Maia Sandu, în spatele acestei fiind Joe Biden (preşedintele Statelor Unite) şi Boris Johnson (premierul britanic), arată ultimul sondaj al Avangarde.

Ultimul sondaj al Avangarde arată că 37% dintre cei întrebaţi au o părere bună despre Joe Biden, în timp ce 30% au o părere proastă. 

În ceea ce-l priveşte pe liderul de la Moscova, doar 3% dintre cei chestionaţi au părere bună despre Vladimir Putin. 69% dintre repondenţi au o părere proastă.

O favorabilitate mare are preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Mai precis, 41% dintre cei întrebaţi au precizat că au o părere bună despre Zelenski, în timp ce 25% au o părere proastă. 

Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, se bucură de o „părere bună” din partea a 49% dintre cei chestionaţi, iar doar 14% au o părere proastă. Spre deosebire de aceasta, Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, se bucură de o părere bună din partea a doar 34%, iar Boris Johnson din partea a 36%.

O imagine foarte proastă are Viktor Orban. 41% dintre cei chestionaţi au o părere proastă, în timp ce doar 18% au o părere bună. 

Pe de altă parte, românii întrebaţi care e politicianul autohton în care au cea mai mare încredere şi care ar putea gestiona situaţia, au indicat în procent de câte 8% pe Nicolae Ciucă şi Mircea Geoană, 1,5% pe Marcel Ciolacu, iar 1% pe Klaus Iohannis.

Metodologie

Sondajul Avangarde  a fost făcut în perioada 20.01 - 22.03.2022, pe 701 subiecţi, eşantion probabilist, aleator simplu, prin metoda CATI, cu o marjă de eroare 3,9% pentru nivel de încredere de 95%

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite