Simion, acuzat că a folosit Poşta Militară pentru a trimite scrisori şi liste pentru demiterea lui Iohannis. Cum răspunde liderul AUR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copresedinte AUR George Simion FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Copresedinte AUR George Simion FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Mai mulţi aleşi au primit, prin Poşta Militară, scrisori cu liste privind demiterea lui Klaus Iohannis, de la AUR. Copreşedintele formaţiunii, George Simion, a declarat, fiind acuzat că a folosit Poşta Militară pentru a trimite scrisori primarilor, că le-a lăsat la registratura de la Cameră şi nu a ales tipul de poştă prin care este trimisă corespondenţa.

Potrivit unei publicaţii locale din Carei, liderul Aur ar fi trimis  3.600 de scrisori şi liste pentru demiterea preşedintelui. 

Primarul comunei Căpleni şi primarul comunei bihorene Sălacea au semnalat că au primit scrisori şi liste pentru semnături privind demiterea lui Klaus Iohannis prin poşta militară. Potrivit publicaţiei online opiniedecarei.ro, primarul din Căpleni, Megyeri Tamaş Robert se declară revoltat de faptul că un partid se foloseşte de instituţii ale statului în scopuri politice. 

Contactat de „Adevărul”, George Simion a declarat că le-a trimis la Registratura Camerei, însă nu a intervenit privind tipul de poştă folosit. 

„Noi le-am dat la Registratura Camerei, nu e preocuparea mea cum trimite Registratura Camerei. Dar nu pot decât să fiu satisfăcut de faptul că o instituţie din subordinea SRI ne ajută să strângem semnături împotriva lui Iohannis, asta pe o notă amuzantă, SRI ştiu că ţine de Iohannis”, a declarat George Simion pentru „Adevărul”. 

Liderul AUR a afirmat că a mai făcut referire la alte două puncte. „Pe o notă serioasă, ştiu că am adresat trei chestiuni în acea scrisoare pe care am trimis-o către toţi primarii şi noi comunicăm de la instituţie la instituţie, sunt foarte importante şi primele două chestiuni, reorganizarea teritorială a României şi grila de remuneraţie financiară pentru primar şi personalul din primăriile de comune”, a mai transmis Simion. 

Potrivit unor surse din Camera Deputaţilor, corespondenţa demnitarilor este trimisă în general prin poşta militară. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite