Premierul Republicii Moldova a venit împreună cu guvernul său şi tot alaiul pe la Bucureşti să mai cerşească ceva bani. Spun cerşească căci nu oferă nimic la schimb ci doar primeşte, iar dacă nu primeşte îţi bagă şi mâna în buzunar. Şi spun cerşeşte şi pentru că nu face nimic pentru aceşti bani.

Sigur că Pavel Filip dă bine, pare educat, se pretinde a fi un stimat om de afaceri. În realitate el este doar o vitrină frumos aranjată pentru ca fraierii din Bucureşti şi din Uniunea Europeană să pompeze în continuare bani în Republica Moldova. Băieţii ăştia se comportă ca şi cum nu în mandatul lor s-a delapidat statul cu un miliard de euro.

Dar în orice relaţie, ca şi în căsătorie, ambii parteneri trebuie să ofere ceva. Ce ne oferă politicienii din Republica Moldova?

Au refuzat includerea sintagmei de limba română în Constituţia Republicii Moldova

Politicienii unionişti de la Chişinău, cei din parlamentul Republicii Moldova, şi-au dat mână cu mână şi au cerut în anul centenar ca decizia Curţii Constituţionale de recunoaştere a limbii oficiale ca fiind limba română şi nu cea moldovenească, să se reflecte şi în constituţie. O chestiune banală, de bun simţ, fără încărcătură politică sau consecinţe geopolitice.

Ce a făcut guvernarea lui Plahotniuc? A scuipat în paharul celui care i-a oferit să mănânce şi a refuzat să facă acest demers. De ce? Foarte simplu: ca să arate politicienilor de la Bucureşti cine sunt adevăraţii stăpâni peste cei trei milioane de români dintre Prut şi Nistru.

Guvernul Filip a refuzat şi nu a susţinut acest demers tocmai pentru a da o palmă României şi nici dintr-un alt motiv.

Nu vorbiţi despre Unire ci faceţi Unirea dându-ne nouă bani, făcând şcoli în locul nostru, construind străzi în locul nostru, daţi pensii în locul nostru, depopulaţi Moldova de buni români în locul nostru.... dar nu, nu vorbiţi despre Unire.

Cetăţeni români expulzaţi deoarece sunt unionişti

Cel mai grav caz însă mi se pare cel al lui George Simion. Acesta a fost expulzat din Republica Moldova pur şi simplu pentru că promova paşnic Unirea dintre cele două state româneşti. A fost săltat pe sus de nişte namile kgb-iste şi dus cu forţa dincolo de graniţă fără nici un act oficial sau hotărâre judecătoarească care să justifice acţiunile lor.

Acest caz a fost repede băgat sub preş şi de autorităţile de la Bucureşti. Şi de ce nu ar face acest lucru din moment ce George Simion încurcă pe plimbătorii de valize cu bani lichizi din Republica Moldova în România. Da, aţi auzit bine: dincolo de Prut se trimit bani oficial sub formă de investiţii şi o bună  parte din ei se întorc la mafia politică de la Bucureşti în valize diplomatice susţinute de agentură rusă de pe cele două maluri de Prut şi cu care se finanţează grupări ilegale aflate în centrul de putere din România.

Nu m-ar mira ca gruparea mafiotă din Republica Moldova să cumpere la Bucureşti chiar decizii de finanţare a unor activităţi dincolo de Prut. De ce să faci tu grădiniţe şi şcoli când poţi fura toţi banii şi cu o mică şpagă să pui pe o alţii să le facă în locul tău şi mai iei ceva şi de acolo.

Şi George Simion strica tocmai această armonie perfectă, această maşinărie de spălare a unor bani şi mijloace de finanţare ce nu ar trebui să existe. Dar cui îi pasă când teritoriul dintre Prut şi Nistru asta a şi devenit, din moment ce acolo legile nu sunt respectate nici dacă există: o spălătorie de bani negri ai mafiei internaţionale.

Şi cine este Pavel Filip? Un domn agreabil, bine îmbrăcat, rudă prin alianţă cu tartorul şef şi prezentat pe post de bibelou pentru a susţine credibilitatea unui stat în faţa unor naivi.

Are contribuabilul român datoria să finanţeze un stat îndreptat împotriva lui?

Pentru cunoscători lucrurile sunt clare: Republica Moldova nu este un stat românesc căci nu există ca să reprezinte interesul românilor ci tocmai pe dos, susţine interesele moldoveniştilor. Acest stat a fost creat de Hitler şi de Stalin cu scopul expres de a fi îndreptat împotriva românilor şi nimic nu s-a schimbat de atunci.

Şi ce face contribuabilul român, sau mai exact politicianul român cu banii contribuabilului român? Finanţează tocmai acest stat mafiot care expulzează cetăţeni români, care refuză să oficializeze constituţional limba română, care anulează alegeri pentru că nu sunt câştigate de cine trebuie, ş.a.m.d...

"S-a întâlnit Hoţul cu Prostul?"

Aşa am putea spune despre întâlnirea dintre cei doi premieri, căci prost trebuie să fii să dai bani unora care îşi bat joc de români doar pentru că au acceptat eliminarea taxelor de telefonie dintre cele două state sau întocmirea unor puncte comune de trecere a frontierei. Până şi aceste lucruri le-au făcut nu pentru binele românilor ci tocmai pentru ca moldovenilor să le lipsească total justificarea dorinţei de Unire cu România.

De ce ar mai dori moldovenii Unirea din moment ce ei vor obţine toate beneficiile de a fi român dar nu şi obligaţiile de a fi contribuabil român?

Ce e de făcut?

România să îşi vadă de propriul interes: recuperarea paşnică a teritoriul furat.