Rezultate alegeri prezidenţiale 2014 turul doi: situaţia pe judeţe

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014 turul doi: situaţia pe judeţe

Rezultatele parţiale anunţate luni dimineaţă de BEC îl indică pe Klaus Iohannis, candidat ACL, câştigătorul alegerilor prezidenţiale FOTO Mediafax

Spre deosebire de primul tur al alegerilor prezidenţiale, când Klaus Iohannis a obţinut mai multe procente decât Victor Ponta în doar 12 judeţe ale ţării, mai cu seamă în Banat şi Ardeal, de data aceasta candidatul ACL l-a surclasat pe candidat PSD-UNPR-PC, în 20 de judeţe, inclusiv din Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezultatele parţiale anunţate, luni, de Biroul Electoral Central (BEC)  reconfirmă victoria lui Klaus Iohannis, candidat ACL la alegerile prezidenţiale, cu 54,50% faţă de 45,49% cât a obţinut Victor Ponta, candidat PSD-UNPR-PC, după numărarea voturilor din peste 99,7% din secţii. 
 
Rezultate alegeri prezidenţiale 2014 turul doi: situaţia pe judeţe
 
 
Klaus Iohannis câştigă în judeţul Iaşi. Rezultatele parţiale ale alegerilor prezidenţiale 2014 arată că Iohannis a primit 50,66% din voturile locuitorilor din judeţul Iaşi.
 
 
Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile în judeţul Cluj, obţinând 73,82% din voturi în turul al doilea al scrutinului prezidenţial, arată rezultatele finale comunicate, luni dimineaţă, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj.  Preşedintele BEJ Cluj, Monica Trofin, a declarat presei, luni dimineaţă, că prezenţa la urne în judeţ a fost de 69,53%.
 
 

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean, Victor Ponta a obţinut 59,7% dintre voturile din judeţul Vaslui, în timp ce Klaus Iohannis a obţinut 40,3% din voturi. De remarcat că Iohannis s-a impus în localităţile „anti gazele de şist“.


Click pentru a mări

 
Candidatul Alianţei electorale PSD-UNPR-PC, Victor Viorel Ponta, a obţinut, în judeţul Buzău, peste 60 % din voturile electoratului, în timp ce contracandidatul său Klaus Iohannis (ACL) a primit aproape 40% din sufragii, relevă rezultatele finale ale BEJ Buzău.
 
 
Potrivit rezultatelor alegerilor prezidenţiale 2014, Klaus Iohannis a obţinut în Timiş 66,73% din voturi. Ponta a obţinut aproximativ 33,26% din voturi. Rezultatele sunt finale.
 
 
 
Victor Ponta a câştigat alegerile prezidenţiale în judeţul Vâlcea cu 50,71%, el având cu aproximativ 3.000 de voturi mai mult decât contracandidatul său, Klaus Iohannis, arată datele furnizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).
 
 
Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a câştigat alegerile prezidenţiale în judeţul Călăraşi cu 55,18% din voturi , conform rezultatelor anunţate de Prefectură. Victor Ponta a câştigat alegerile în judeţul Călăraşi cu 55,18% (88.153 de voturi) în timp ce Klaus Iohannis a obţinut 44,82% (71.586 voturi).
 
 
Klaus Iohannis a câştigat detaşat alegerile în judeţul Maramureş, unde a obţinut 60,27 % din voturi, potrivit datelor furnizate, luni, de Biroul Electoral Judeţean
.
 
Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a obţinut 54,02% din voturi, în timp ce pe contracandidatul său, Klaus Iohannis (ACL), l-au votat 45,97%, din electori, în judeţul Galaţi, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, arată datele centralizate de BEJ din toate cele 436 secţii de votare.
 
 
Conform reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean, Klaus Iohannis a obţinut în judeţul Sibiu 79,47% din voturi. Rezultatul nu este final şi a fost dat după centralizarea rezultatelor de 369 din cele 370 de secţii de vot.
 
 
Rezultatele finale ale alegerilor prezidenţiale de la Braşov arată o victoria zdrobitoare a lui Klaus Iohannis care l-a învins pe Victor Ponta a o distanţă 27 de procente.
 
 
Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câştigat detaşat alegerile în judeţul Covasna, cu 77,95% din voturi, arată rezultatele finale prezentate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Covasna. Potrivit rezultatelor finale furnizate, în noaptea de duminică spre luni, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Covasna, al doilea tur al scrutinului prezidenţial a fost câştigat de candidatul ACL, Klaus Iohannis, care a fost votat de 70.713 persoane, adică 77,95%, în timp ce candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a fost votat de 19.997 de persoane, adică 22,04%.
 
 
Candidatul ACL Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale 2014 din Prahova cu un scor de 52,4%, potrivit rezultatelor oficiale ale Biroului Electoral Judeţean.
 
 
Klaus Iohannis a ieşit câştigător în cele patru oraşe din judeţ, la care se adaugă şi 72% din comune. În unele comune scorul obţinut de Klaus Iohannis este absolut umilitor pentru contracandidatul său, care a reuşit între primul şi al doilea tur să îşi crească electoratul doar cu 1%.
 
 
Klaus Iohannis a obţinut o victorie zdrobitoare în judeţul Alba. Aproape 70% dintre alegători au votat cu candidatul ACL. Ponta a câştigat o singură localitate din judeţ, comuna Bucium din Apuseni. În Alba Iulia, Iohannis a obţinut 71,46%.
 
 
Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câştigat detaşat alegerile în judeţul Arad, cu 65,88 % din voturi, arată rezultatele finale prezentate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Arad.
 
 
Klaus Iohannis a obţinut majoritatea voturilor comunităţii maghiare din Harghita în turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014, după ce în primul tur câştogase detaşat Kelemer Hunor, care nu a intrat în bătălia finală.
 

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean, 68,83% dintre mureşeni au votat cu Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale 2014, în timp ce Victor Ponta a fost votat de aproximativ 31,36% dintre locuitorii din judeţul Mureş.

SUCEAVA: Klaus Iohannis a câştigat alegerile cu 51,50%

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile în judeţul Suceava, obţinând 51,50% din voturi, în timp ce candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a fost votat de 48,49% dintre suceveni, potrivit datelor finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

GORJ: Ponta, votat în judeţul de origine cu peste 58%

Victor Ponta a câştigat alegerile prezidenţiale în judeţul Gorj, cu 58,29% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis a obţinut 41,70% din voturi, arată rezultatele finale anunţate, luni dimineaţă, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

HUNEDOARA: Ponta a obţinut 50,37% din voturi

Candidatul Alianţei electorale PSD-UNPR-PC, Victor Viorel Ponta, a obţinut, în judeţul Hunedoara, 50,37% din voturi la alegeri prezidenţiale 2014, în timp ce contracandidatul său, Klaus Iohannis (ACL), a primit 49,63% din sufragii, relevă rezultatele finale anunţate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

 
Primele rezultate ale alegerilor prezidenţiale 2014 vor fi publicate de către Biroul Electoral Central (BEC) luni dimineaţă, apoi datele vor fi actualizate la interval de trei ore, astfel încât la sfârşitul zilei, pe 17 noiembrie, vom şti, oficial, dacă preşedintele României pentru viitorii cinci ani va fi Klaus Iohannis sau Victor Ponta. 
 
 
Candidatul PSD-UNPR-PC Victor Ponta a câştigat alegerile prezidenţiale în judeţul Argeş, obţinând 59,27% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis a fost votat de 40,73% din alegători, arată rezultatele finale anunţate, luni, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ). 
 

în oraşul Tulcea, rezultatele finale arată astfel: Klaus Iohannis a obţinut 58%, iar Victor Ponta doar 42%. În judeţul Tulcea, fără municipiu, Victor Ponta a câştigat 50,6%, iar contracandidatul său Klaus Iohannis 49,4%.

GIURGIU: Victor Ponta a obţinut 68,38% din voturi

Victor Ponta a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale 2014 în judeţul Giurgiu. Candidatul PSD a obţinut aproape 70% dintre voturi, în timp ce Klaus Iohannis a obţinut puţin peste 30%.

BOTOŞANI: Victor Ponta a obţinut 62,72%, iar Klaus Iohhanis, 37,28%

Victor Ponta a câştigat alegerile în judeţul Botoşani, cu 62,72%, fiind cel mai bun rezultat obţinut de candidatul PSD-PC-UNPR în zona Moldovei, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în timp ce Klaus Iohannis a obţinut 37,27% din voturi, potrivit rezultatelor prezentate, luni, de BEJ.

 
Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a câştigat alegerile prezidenţiale în judeţul Ialomiţa, cu peste 60% din voturi, arată rezultatele finale furnizate, luni, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).
 
 
Victor Ponta a câştigat alegerile în judeţul Brăila, cu 57,94% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis a fost votat de 42,05% din alegători, arată rezultatele finale anunţate, luni, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).
 
 
Teleormanul rămâne judeţ roşu. Victor Viorel Ponta a obţinut 63,42%, iar Klaus Iohannis, 36,58%. Au fost prezenţi la vot 65% dintre alegătorii cu drept de vot.
 
 

Oltul şi-a menţinut renumele de „judeţ-roşu", majoritatea participanţilor la alegerile prezidenţiale 2014 preferându-l pe candidatul Stângii, Victor Ponta, ce a reprezentat PSD-UNPR-PC. Oponentul său, Klaus Iohannis, reprezentând Alianţa Creştin-Liberală PDL-PNL, a obţinut cu aproape 30 de procente în minus. Cu toate acestea, votul oltenilor nu a reuşit să răstoarne votul general, care îl dă pe Klaus Iohannis drept viitor preşedinte al ţării.

BIHOR: Klaus Iohannis a câştigat alegerile cu 63,48 %

Candidatul ACL Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale în judeţul Bihor cu 63,48 % din voturi, în timp ce Victor Ponta a fost votat de 36,51% din alegători, arată rezultatele finale anunţate, luni, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

 
Candidatul PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, a câştigat alegerile prezidenţiale în judeţul Mehedinţi, unde a obţinut 63,26% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis a fost votat de 36,73% din alegători, arată rezultatele finale anunţate, luni dimineaţă, de Biroul Electoral Judeţean.
 
 
Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a obţinut 62,93% din voturile sălăjenilor care s-au prezentat la urne duminică, în timp ce Victor Ponta a adunat doar puţin peste 37% din sufragii.
 

BACĂU: Victor Ponta a obţinut 53,55% din voturi

Candidatul PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, a câştigat alegerile prezidenţiale în judeţul Bacău, cu 53,55% din voturi, potrivit datelor anunţate, luni dimineaţă, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

 
Rezultatele alegerilor prezidenţiale din judeţul Dolj îl arată câştigător pe candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, cu un scor de 60,60% din voturile alegătorilor doljeni.
 
Prezenţa la urne la închiderea secţiilor de vota INFOGRAFIE Dana Donciu/Adevărul
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările