Renate Weber: Pe mine nu m-a informat nimeni oficial până la acest moment care sunt motivele de nemulţumirile, care sunt reproşurile care mi se aduc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renate Weber, Avocatul Poporului. FOTO: Shutterstock
Renate Weber, Avocatul Poporului. FOTO: Shutterstock

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat, marţi seară, că nu i-au comunicat reproşurile care i se aduc şi a precizat că revocarea sa se poate face doar pentru încălcări ale constituţiei şi legilor. În cazul revocării, Renate weber a prcizat că ia în calcul „mai multe aspecte” referindu-se la faptul că nu are nicio cale de atac cu privire la acest demers.

„Pe mine nu m-a informat nimeni oficial până la acest moment care sunt motivele de nemulţumirile, care sunt reproşurile care mi se aduc. Eu nu am primit o copie a acelei solicitări de revocare. Înţeleg că urmează în perioada următoare o întâlnire a comisiilor juridice care vor analiza. Iarăşi, nu ştiu ce vor analiza şi vor face un raport”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, Renate Weber. 

Aceasta a precizat că legea este foarte clară, iar revocarea Avocatului Poporului se face pentru încălcarea Constituţiei. 

„Revocarea Avocatului Poporului se face numai pentru încălcări ale Constituţiei şi legilor. Adică nici măcar nu e vorba de o analiză a activităţii în general. Noi am trimis raportul nostru de activitate ca în fiecare an la Parlament. M-aş bucura foarte mult să avem o înâlnire în plenul Parlamentului şi să discutăm activitatea acestei instituţii. Dar care sunt acele situaţii în care eu aş fi încălcat Constiuţia şi legile? Sincer vă spun, nu le ştiu, nu mi-au fost communicate”, a mai afirmat Weber. 

Aceasta a afirmat că, în cazul revocării, ia în calcul mai multe aspecte: „Pe de altă parte, sincer vă spun, de când a fost decizia aceea a CEDO privind-o pe doamna Kovesi, unde i se reproşa statului român că doamnei Kovesi nu i s-a oferit posibilitatea unei căi de atac, mă întreb şi eu dacă e firesc să nu existe o cale de atac a mea, pentru că este vorba de o revocare a mea. Vreau să văd cum se vor desfăşura lucrurile. Evident că iau în calcul mai multe aspecte. Chiar nu cred sub nicio formă că poţi spui unui Avocat al Poporului care îşi respectă şi îşi îndeplineşte mandatul constituţional, că a încălcat în felul acesta Constituţia. Adică este o contradicţie logică, aşa mi se pare''. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat, marţi, că a fost iniţiată procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber - al cătrei mandat ar urma să se încheie în 2024 - precizând că în cel mult două săptămâni comisiile juridice urmează să analizeze această solicitare şi să prezinte un raport care să fie transmis plenului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite