Războiul PSD-PNL trece la nivelul următor. Cristian Băcanu depune plângere penală pentru mită pe numele primarului Sectorului 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Băcanu, candidat al PNL la Sectorul 5, a anunţat că a depus o plângere penală pentru mită pe numele lui Daniel Florea, primarul Sectorului 5, pentru că ar fi susţinut trimiterea de pachete cu produse alimentare către cetăţenii din unitatea sa administrativă.

„Prin vot, cetăţenii transferă dreptul lor de a decide în numele lor acelora care au soluţii pentru problemele complexe ale societăţii. Prin vot, cei aleşi îşi asumă responsabilitatea să lucreze în beneficiul celor care i-au votat, să le reprezinte interesele şi să se asigure că viaţa cetăţenilor este mai bună. Dacă acest echilibru fragil este încălcat, dacă votul cetăţenilor este cumpărat dinainte, buna guvernare este pusă în pericol.Politicienii care ajung în funcţii cumpărând voturi au tot interesul să nu ridice nivelul de trai al cetăţenilor, pentru a fi aleşi şi data viitoare în aceleaşi condiţii. Degrevaţi de responsabilitatea de a lucra în beneficiul celor care i-au ales, politicenii care ajung în funcţii dând mită electorală sunt preocupaţi doar să acumuleze bani negrii pentru voturile viitoare şi deturnează fondurile publice de la investiţii, la acţiuni de imagine fastuoase la adăpostul cărora pot fura în linişte”, a scris pe pagina sa de Facebook Cristian Băcanu. 

Reprezentantul PNL face apel la cetăţenii români să nu accepte mita electorală a candidaţilor. „Cel care primeste o pungă de făină, o găleată, un cupon de cumpărături sau o excursie la băi în schimbul votului, să nu se mire dacă viaţa lui nu se va schimba în bine după alegerea făcută. Prin gestul său de a lua astăzi mita electorală -căci în definitiv asta este, orice cuvinte am folosi să cosmetizăm realitatea- şi-a vândut dreptul de a trăi mai bine mâine. Şi nu doar dreptul lui de a trăi mai bine, ci şi dreptul celorlaţi, a celor care aleg să nu se implice, care spun că votul lor liber nu are cum să se învingă voturilor cumpărate, care închid ochii când văd cum viitorul lor este tranzacţionat de politicieni corupţi şi de cetăţeni disperaţi.Eu am ales să mă implic şi să trag un semnal de alarmă. Am decis să nu admit ca viitorul cetăţenilor sectorului 5 să fie cumpărat de un primar care nu a făcut nimic pentru ei şi care a făcut totul pentru cei din gaşca lui. Am depus la DNA plângere penală pentru mită electorală împotriva lui Florea”, a completat Băcanu. 

Nu în ultimul rând, Băcanu atrage atenţia că aşa va proceda şi în alte cazuri. „Nu mă voi opri aici. Voi demasca orice încercare de deturnare a democraţiei şi de cumpărare a voturilor în sectorul 5, pentru că doar aşa se poate schimba destinul acestui sector!”, a conchis liberalul

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite