PSD răspunde la apelul lui Cîţu: „Vin la noi să cerşească ajutor când le e frică de furia oamenilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD FOTO: Inquam Photos / Ilona Andrei
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD FOTO: Inquam Photos / Ilona Andrei

Social-democraţii resping „oferta” premierului Florin Cîţu de a discuta la aceeaşi masă cu specialiştii PSD pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru combaterea pandemiei. Marcel Ciolacu susţine că premierul „vine cu mâna întinsă” pentru a cerşi ajutor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis că Florin Cîţu i-a invitat la discuţii pe specialiştii PSD nu dintr-o dorinţă serioasă, ci mai degrabă din dorinţa de „a nu-şi asuma responsabilitatea”

„Am văzut că domnul prim-ministru vine cu mâna întinsă la noi să cerşească ajutor. Acum, când le e frică de furia oamenilor au venit să neceară ajutor. Nu e dorinţă serioasă, ci dorinţa de a nu-şi asuma responsabilitate. (...) Restricţiile au adus mai mult haos decât responsabilitate din partea cetăţenilor. Au distrus parteneriatul dintre Guvern şi cetăţeni. E dreptul democratic al românilor să iasă în stradă. Ni l-am câştigat în 1989. Nimeni nu are dreptul să ne facă terorişti când ieşim în stradă”, a spus luni liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Premierul Florin Cîţu a transmis că social-democraţii au avut atitudini oscilante faţă de pandemie. Pe de-o parte au susţinut şi criticat că România are cele mai relaxate restricţii din Uniunea Europeană, iar pe de altă parte acuză că sunt impuse noi restricţii. Aceste lucruri pot să creeze confuzie în rândul cetăţenilor şi astfel Cîţu se arată dispus să discute şi cu specialiştii din PSD pentru a lua cele mai bune decizii pentru sănătatea românilor. 

„În societate există o oboseală, dar n-am trecut de pandemie. (...) În acelaşi timp am văzut la PSD mesaje puţin confuze. Pe de-o parte, acum câteva luni, spuneau că România e singura ţară ralaxată din UE, iar acum vin şi spun că impunem restricţii. Eu sunt pregătit să ascult şi opinia specialiştilor din PSD. Specialiştii nu au culoare politică. Lupta pentru sănătatea românilor nu are culoare politică. Decât să dăm mesaje confuze în această perioadă, este momentul să stăm la toţi la masă, specialiştii, şi să vedem care sunt cele mai bune decizii pentru sănătatea românilor”, a spus prmierul luni, într-o conferinţă de presă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite