PSD, despre contradicţiile de la Ministerul Sănătăţii pe tema spitalelor noi: Omul care contează e ministrul Rafila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Rafila FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Alexandru Rafila FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

PSD a catalogat drept o greşeală declaraţiile secretarului de stat Adriana Pistol privind construcţia unor noi spitale, menţionând ca omul care contează este ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Afirmaţiile PSD vin în contextul în care Pistol a declarat în mod eronat că nu vor exista construcţii noi, ci doar secţii noi, în ceea ce priveşte unităţile medicale.

Vineri, 15 iulie, Ministerul Sănătăţii a anunţat, printr-un comunicat de presă, construcţia a 25 de spitale noi prin PNRR. Luni, secretarul de stat Adriana Pistol a infirmat informaţiile, precizând că este vorba despre o greşeală de comunicare şi, în realitate, vor fi reabilitate unităţi medicale deja existente.

După câteva ore, Ministerul Sănătăţii a revenit cu precizări, ca urmare a unei discuţii între ministrul Sănătăţii şi Adriana Pistol, menţionându-se că, pe lângă relocarea, modernizarea, dotarea sau construirea unor secţii ale unor spitale deja existente, vor exista şi altele noi.

Urmare a acestor comunicări, Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătăţii în guvernarea PNL-USR-UDMR, a ironizat situaţia, menţionând că „încă e confuzie la nivel înalt cu ce se poate finanţa din PNRR”.

La rândul său, Vlad Voiculescu a contestat-o pe Pistol pentru faptul că nu ar fi fost eficientă nici în perioada mandatului său de ministru, când Pistol era printre şefii INSP.

Reacţia PSD nu a întârziat să apară, formaţiunea criticând acţiunile USR la guvernare. Totodată, social-democraţii au catalogat afirmaţiile Adrianei Pistol drept „o greşeală”, menţionând că „omul care contează cu adevărat în comunicarea acestor subiecte este ministrul Alexandru Rafila, care a fost mereu precis în declaraţii”.

„Omul care contează cu adevărat în comunicarea acestor subiecte este ministrul Alexandru Rafila, care a fost mereu precis în declaraţii. (...) Cel mai disproporţionat aspect e că s-au găsit să atace tocmai ei, care şi-au pus în PNRR servicii de consultanţă mai mari ca valoare decât proiectele în sine. Cei care sunt responsabili de gaura de 1 miliard de euro prin achiziţia aberantă de vaccinuri, de numărul mare de decese din valul 4 pe fondul lipsei medicamentelor, de incendiile în serie din secţiile COVID-19 sau de mortalitatea excesivă a bolnavilor cronici fără acces la servicii spitaliceşti”, a transmis PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite