PSD îi atacă pe Barna şi Iohannis pentru că au „nume de străin“. „Vasilica Viorica Dăncilă este candidatul creştin-ortodox, precum majoritatea cetăţenilor români“

PSD îi atacă pe Barna şi Iohannis pentru că au „nume de străin“. „Vasilica Viorica Dăncilă este candidatul creştin-ortodox, precum majoritatea cetăţenilor români“

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Organizaţia PSD Sibiu a lansat un atac xenofob asupra contracandidaţilor Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis şi Dan Barna, dar şi asupra premierului Ludovic Orban, afirmând că „au nume de străin”. Totodată, organizaţia se leagă de religia celor doi liberali şi afirmă că aceştia sunt nişte „oameni care nu simt româneşte”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un mesaj publicat pe Facebook titrat „nume românesc versus nume de străin. Vasile versus Iohannis, Orban şi Barna”, PSD îi critică pe cei trei că ar fi avut „ieşiri” la adresa numelui „Vasilica” al liderului PSD şi prezintă semnificaţiile numelui „Vasile”. De asemenea, social-democraţii îi mai atacă pe Ludovic Orban şi Klaus Iohannis pe motiv că nu susţin familia tradiţională, menţionând religia acestora, şi încheie precizând că cei doi „nu simt româneşte”.
 
Postarea integrală a PSD Sibiu:
 
„Nume românesc versus nume de străin.
Vasile versus Iohannis, Orban şi Barna
Iohannis, PNL şi USR ne jignesc românii! Am observat în mai multe "ieşiri" ale domnilor Iohannis, Orban şi Barna cum aceştia ironizau numele Vasile doar din simplu motiv că cel de al doilea nume al premierului Viorica Dăncilă este Vasilica. Le atragem atenţia domnilor Ludovic Orban, Klaus Werner Iohannis şi Barna că membri PSD nu au ironizat numele de origine străină, adică ungară şi germană pe care aceştia le poartă. Nu vom tolera atitudinea sfidătoare a acestor aşa-zişi lideri care au reuşit să-i manipuleze pe români cu tupeu şi lipsă de bun simţ. Domnilor Iohannis, Orban şi Barna, numele Vasile este purtat cu mândrie de aproape 600.000 de români care-şi doresc să trăiască decent în ţara lor fără să fie sfidaţi, jigniţi, ignoraţi la nesfârşit de un preşedinte care niciodată nu a venit în mijlocul lor. Vasile este un nume pe care românii îl poartă pentru că este numele unuia dintre cei mai importanţi sfinţi ai Bisericii Ortodoxe, considerat păzitor de duhuri rele. Vasilica Viorica Dăncilă este numele candidatului de naţionalitate română la preşedinţia României şi care merită să-i conducă pe români. Vasilica Viorica Dăncilă este candidatul creştin-ortodox, precum majoritatea cetăţenilor români, candidatul care a susţinut familia tradiţională la referedumul din toamna anului 2018. Acestea sunt trasăturile normalităţii României.
 
În România, drepturile la opinie şi la vot democratic nu sunt îngrădite. Dar oare este NORMAL ca reprezentanţii Bisericii Evanghelice-Luterane, din care face parte sasul Klaus Iohannis şi reprezentanţii Bisericii Unitariene, de care aparţine etnicul maghiar Ludovic Orban, să declare public că nu susţin familia formată dintre un bărbat şi o femeie, aşa cum este familia tradiţională românească, iar aceşti doi lideri de la PNL să nu ia atitudine?
 
Oare este România NORMALĂ dacă a ajuns, astăzi, să fie condusă de oameni care nu simt româneşte, care nu înţeleg obiceiurile, tradiţiile şi spiritul nostru românesc, transmis din strămoşi?
Români, 10 noiembrie este ziua în care aveţi dreptul să decideţi să trăiţi într-o ţară normală! Votaţi Viorica Dăncilă, un bun român”, se arată pe pagina de Facebook a PSD Sibiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: