Pro România a devenit membru al Partidului Democratic European

Pro România a devenit membru al Partidului Democratic European

Sorin Cîmpeanu şi Victor Ponta FOTO Facebook

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a anunţat marţi că partidul său a devenit membru „cu drepturi depline” al formaţiunii Partidul Democratic European (PDE) din Parlamentul European de la Bruxelles.

Ştiri pe aceeaşi temă

„ProRomania a devenit azi membru cu drepturi depline al Partidului Democrat European”, a scris scurt Victor Ponta pe Facebook, publicând şi o fografie în care apare acesta alături de Sorin Cîmpeanu.

Potrivit unui comunicat transmis de partid, cei doi au fost prezenţi azi la Paris la şedinţa EDP iar schimbarea statulului, de la observator la membru cu drepturi depline, s-a produs în urma unui vot în interiorul formaţiunii.

„Partidul Democrat European (EDP), înfiinţat în decembrie 2004, la Bruxelles, este o formaţiune politică ce are doctrină de centru şi este în favoarea integrării europene. EDP a fost fondat ca reacţie la influenţa crescândă a partidelor eurosceptice în cadrul instituţiilor europene şi a atras partidele pro-europene din grupul Partidului Popular European (PPE), pentru a forma un nou bloc multinaţional de centru.

Conform definiţiei date chiar de unul dintre fondatorii formaţiunii politice europene, François Bayrou, EDP este un partid pentru oamenii care nu sunt nici conservatori, nici socialişti. De la începutul celui de-al şaselea Parlament European, din 2004-2009, EDP a constituit un grup parlamentar comun cu Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), numit Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa.

Deşi deputaţii ALDE şi EDP continuă să stea împreună, în acelaşi grup parlamentar, cele două partide politice europene rămân entităţi separate. Conform statutului, Partidul Democrat European se defineşte ca o mişcare politică transnaţională, care intenţionează să construiască o democraţie europeană fixată în valorile comune ale libertăţii, solidarităţii şi educaţiei”, se arată într-un comunicat semnat de Pro România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările