Preşedintele Klaus Iohannis a convocat CSAT. Implicaţiile situaţiei din Afganistan pentru România, printre teme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele României, Klaus Iohannis. FOTO: Administraţia Prezidenţială
Preşedintele României, Klaus Iohannis. FOTO: Administraţia Prezidenţială

Administraţia Prezidenţială anunţă că a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, şedinţa urmând să aibă loc pe 25 august. Printre temele abordate va fi şi situaţia din Afganistan şi implicaţiile pentru România.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc miercuri, 25 august 2021, începând cu ora 16:00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a şedinţei este inclusă tematica referitoare la situaţia de securitate din Afganistan şi implicaţiile acesteia pentru România”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a dispus luni, 16 august, implicarea de urgenţă a Forţelor Aeriene Române pentru evacuarea de pe Aeroportul din Kabul a cetăţenilor români aflaţi încă pe teritoriul statului afgan. De asemenea, premierul Florin Cîţu a anunţat că 35 de români au cerut să fie aduşi din Afganistan, urmând a se pregăti o cursă aeriană specială în vederea aducerii lor acasă. Prim-ministrul le-a cerut tuturor românilor să părăsească de urgenţă Afganistanul.

Talibanii au intrat duminică în capitala Kabul şi au preluat controlul Palatului Prezidenţial, după ce în ultimele săptămâni au cucerit principalele oraşe ale Afganistanului, în urma retragerii trupelor americane şi NATO. Preşedintele Ashraf Ghani a anunţat că a părăsit ţara pentru a evita vărsarea de sânge. 

Vezi şi: România şi peste 60 de state, declaraţie comună despre situaţia din Afganistan: Cetăţenilor afgani şi străini care doresc să plece trebuie să le fie permis să o facă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite