Florin Cîţu s-a vaccinat cu a treia doză: „Protestul de sâmbătă a fost unul cinic. Ceilalţi români cheltuie mai mulţi bani pentru că unii sunt iresponsabili”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu la vaccinarea cu doza a treia FOTO: Inquam Photos / George Calin
Premierul Florin Cîţu la vaccinarea cu doza a treia FOTO: Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîţu a afirmat că protestul anti-vaccinare şi anti-restricţii de sâmbătă seară a fost unul ”cinic”, iar din cauza unor ”iresponsabili” care vor ajunge să aibă nevoie de spitalizare, ceilalţi români trebuie să plătească mai mult. Premierul a afirmat că se aşteaptă să existe sancţiuni după protest. De asemenea, Cîţu s-a imunizat cu a treia doză de vaccin.

„M-am uitat şi la protestul de ieri, un protest cinic în ziua în care aveam cel mai mare număr de persoane infectate”, a afirmat, duminică, premierul, precizând că există mai multe cauze pentru care s-a ajuns la acest punct al pandemiei.  

„Sunt mai multe explicaţii - una este că avem un partid în România care are un mesaj anti-vaccinare, mesaj preluat şi de televiziuni şi dus mai departe şi cu care a trebuit să ne luptăm (...) Când vom înţelege cu toţii că trebuie să promovăm mai mult mesajele pro-vaccinare şi mai puţin pe cele anti-vaccinare vom vedea mai multe persoane vaccinate”, a afirmat premierul.  

Acesta susţine că cei care au organizat şi participat la protest sunt iresponsabili.  

„Iresponsabilitatea unor oameni după aceea pică pe umerii celorlalţi români. Ceilalţi români trebuie să plătească mai mult pentru că unii sunt iresponsabili şi vor ajunge în spital. Vom asigura resursele necesare ca toţi cei care, din păcate, vor avea nevoie de îngrijiri medicale să beneficieze de condiţii cât mai bune în această perioadă. Sper să nu fie mulţi care vor avea nevoie”, a mai declarat premierul, precizând că ”ar ajuta în această perioadă ca liderii politici să se dezică total de cei care au astfel de mesaje anti-vaccinare”.  

Întrebat dacă are situaţia amenzilor date după protest, premierul a declarat: „Mă aştept să fie date amenzi, încă nu avem situaţia”.  

Peste 10.000 de persoane au participat, sâmbătă seară, la un protest anti-vaccinare şi faţă de certificatul verde în Capitală.  

Manifestaţiile au pornit din Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei, s-au reunit în Piaţa Victoriei, iar apoi o parte dintre protestatari s-au deplasat la Palatul Cotroceni, cerând preşedintelui Klaus Iohannis demiterea Guvernului.  „Am făcut cea de-a treia doză de vaccin recomandată de medici pentru a mă proteja în continuare de coronavirus. Îi încurajez pe toi cei care s-au vaccinat şi au deja şase luni să vină să facă a treia doză”, a declarat premierul, după ce a fost monitorizat 15 minute în centrul de vaccinare. 

Premierul a precizat că, cel mai important, este ca persoanele din categoriile de risc să vină să se vaccineze. 

„Majoritatea covârşitoare a celor care astăzi se îmbolnăvesc şi ajung în spital sunt nevacinaţi”, a mai afirmat premierul. 

Florin Cîţu s-a imunizat la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”. 

Premierul Florin Cîţu a primit prima doză de vaccin în luna ianuarie, la deschiderea celei de-a doua etapte din Campania naţională de vaccinare. 

Până sâmbătă seară, peste 155.000 de persoane primiseră cea de-a treia doză de vaccin.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite