Predoiu – premier „never“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Desemnarea lui Cătălin Predoiu drept „premier din umbră” a fost o soluţie de avarie înainte de alegerile prezidenţiale. Acum dovezile pentru scoaterea rapidă a lui Predoiu pe tuşă se adună...

După cum am spus de mai multe ori, în general urmăresc fenomenul politic, dar sunt mai rezervat în comentarii. Sunt momente însă, ca acum, când cred că anumite lucruri pot fi spuse. Eu fac parte din rândul celor care au crezut de la bun început că desemnarea de către cei din noul PNL a lui Cătălin Predoiu drept „premier din umbră” a fost o soluţie de avarie, care să nu deschidă discuţii între cele două partide, înainte de alegerile prezidenţiale. Astăzi, vedem că dovezile pentru scoaterea rapidă a lui Predoiu pe tuşă se adună:

Stenogramele apărute acum de la şedinţa PNL Bistriţa, unde prim-vicepreşedintele liberal Atanasiu, cu Alina Gorghiu lângă el, a devoalat planurile foştilor liberali. Aceste planuri arată foarte clar că Predoiu nu a fost şi nu este luat în calcul. În fapt, vechilor liberali le convine opţiunea PDL, ca urmare a credibilităţii scăzute a acestuia.

Să nu uităm că domnul Predoiu nu a explicat nici până astăzi în mod coerent implicarea firmei sale de avocatură la companii precum ALRO, Rompetrol sau Arpechim. Dimpotrivă, explicaţiile domnului Predoiu au fost „rabinice”, ca să nu spun altfel.

Politic, Cătălin Predoiu a înregistrat un eşec răsunător cu programul de guvernare pe care l-a lansat în această primăvară, după luni de amânări. Practic, vorbim despre un program din care nu a reuşit să se impună nicio măsură pe agendă. Mai mult, politicile de relaxare fiscală propuse de liberali şi-au pierdut relevanţa încă de la lansare, Guvernul fiind mai agresiv pe zona de relaxare fiscală. Ca să nu mai spunem şi de faptul că PNL, în dezbaterea publică, a vorbit împotriva măsurilor de relaxare fiscală!

Aş aminti şi de faptul că asupra lui Cătălin Predoiu au planat acuzaţii legate de avizarea actelor normative care au permis organizarea Galei Bute, care astăzi este un gros dosar la DNA, dar şi de numirea Alinei Bica în comisia pentru restituirea proprietăţilor, iar doamna Bica a stat câteva luni în puşcărie şi este judecată pentru ce a făcut acolo.

În fine, domnul Predoiu, care se vrea premier, nu a reuşit să convingă în faţa Parlamentului, acolo unde liberalii se laudă că luptă pentru ruperea majorităţii. Până la urmă, domnul Predoiu, parlamentar sau nu, nu poate pretinde funcţia de şef al Guvernului aşteptând ca alţii să convingă în locul său.

Sincer, cred că primul efect al stenogramelor PNL, efect politic, va fi acela de rediscutare a rolului domnului Predoiu în viitor şi ceva îmi spune că va fi unul minor.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite