PNL şi USR au depus o moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader. Turcan: Este foarte grav ce s-a întâmplat aseară

PNL şi USR au depus o moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader. Turcan: Este foarte grav ce s-a întâmplat aseară

FOTO Mediafax

PNL şi USR au depus miercuri la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pe justiţie intitulată „Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie”, după ce, aseară, Guvernul a adoptat o nouă ordonanţă de urgenţă care modifică legile justiţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

PNL şi USR au depus miercuri la Cameră moţiunea simplă pe Justiţie în care îi cer ministrului Tudorel Toader să devoaleze motivul real al emiterii OUG de modificare a legilor justiţiei, să emită un nou act normtiv prin care să înlăture toate aspectele neconstituţionale din OUG şi să sprijine demersurile de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie,

„Noi, semnatarii acestei moţiuni simple, în aşteptarea gestului de responsabilitate şi onoare, vă cerem ceea ce v-am cerut şi prin alte moţiuni simple, aşteptând manifestarea dumneavoastră de voinţă potrivită atât cu interesele sociale generale, cât şi cu interesele persoanei dumneavoastră, de aceea vă solicităm următoarele:

l) Devoalaţi agenda ascunsă a acestei OUG privind modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.
II) Iniţiaţi procesul de adoptare a unei OUG modificatoare care să înlăture din acest ultim act normativ al guvernului referitor la Justiţie toate textele neconstituţionale, precum şi cele care fac în parte nefuncţionale Parchetul General, DIICOT şi DNA.
III) Sprijiniţi iniţiativa noastră legislativă de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, demers legislativ în acord cu nevoile prezente ale Justiţiei româneşti şi obligaţiile noastre internaţionale, sprijinit de marea majoritate magistraţilor şi a celorlalţi specialişti în drept", se arată în textul moţiunii.

USR a anunţat într-o postare pe Facebook că partidul se angajează să facă „toate demersurile necesare” ca subiectul să ajungă şi la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

„USR se angajează să facă toate demersurile necesare pe lângă instituţiile europene astfel încât această speţă să ajungă şi pe masa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Locul României este în UE! Vă asigurăm că ne vom folosi de toate pârghiile şi mecanismele pe care le avem la dispoziţie pentru a o menţine acolo unde îi este locul”, a precizat USR.

La scurt timp după ce a fost depusăă moţiunea, parlamentarul liberal Raluca Turcan a spus despre decizia de aseară a Guvernului că este un atac fără precedent la adresa justiţiei.

„Este foarte grav ce s-a întâmplat aseară”, a subliniat Turcan.

Aceasta a mai precizat că liberalii vor face şi demersuri pentru a declanşa procedura de revocare a Avocarului Poporului, Victor Ciorbea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările