Pensiile speciale, abrogate de Senat. Cine ar urma să rămână fără aceste pensii. Camera Deputaţilor are ultimul cuvânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prevederile care reglementează acordarea de pensii speciale deputaţilor şi senatorilor, cele referitoare la pensia de serviciu a Avocatului Poporului, dar şi cele privind pensiile de serviciu ale anumitor categorii profesionale au fost abrogate printr-un proiect de lege adoptat tacit de senatori, miercuri. Ultimul cuvânt îl vor avea aleşii din Camera Deputaţilor, for condus de Liviu Dragnea.

Proiectul legislativ, care poartă semnăturile aleşilor PMP, prevede anularea pensiilor speciale pentru mai multe categorii. Nu vor mai beneficia de pensii speciale următoarele categorii: personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă;  personalul Curţii de Conturi;  membrii Corpului diplomatic şi consular al României; personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice; Avocatul Poporului şi funcţionarii publici parlamentari

De asemenea, nu se mai acordă indemnizaţiile pentru limită de vârstă sau pensiile speciale ale deputaţilor şi senatorilor, în prezent de acestea beneficiind sute de foşti aleşi în legislativul ţării. 

„Acest fenomen centrifugal al pensiilor de serviciu continuă prin legiferarea recentă a tot mai multor pensii pentru categorii profesionale precum: Avocatul poporului, primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene“, se arată în expunerea de motive a iniţiativei depuse de aleşii PMP.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite