Parlamentarii UDMR vor fi prezenţi la plenul de miercuri, în care se va decide soarta Cabinetului Cioloş, dar nu vor vota

Parlamentarii UDMR vor fi prezenţi la plenul de miercuri, în care se va decide soarta Cabinetului Cioloş, dar nu vor vota

Csoma Botond FOTO: Facebook

Parlamentarii UDMR vor fi prezenţi în plenul comun al celor două Camere miercuri, unde se va decide învestirea Guvernului Cioloş, dar nu vor vota, a declarat Csoma Botond, liderul deputaţilor UDMR, pentru Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

UDMR a decis să nu îşi exprime votul în plenul de miercuri, decizie luată marţi dimineaţa.

„Am avut o şedinţă a grupurilor reunite de la Senat şi Camera Deputaţilor, unde am luat următoarea decizie: vom fi prezenţi în sală, la dezbateri şi la vot, dar nu vom vota. Vom fi prezenţi, dar nu vom vota - aceasta este decizia UDMR-ului”, a precizat Csoma Botond, conform sursei citate.

În cazul în care Guvernul Cioloş nu va trece de Parlament, UDMR va participa în continuare la noi consultări. 

„Sigur, vom participa la consultări şi să vedem, să avem cât mai repede un Guvern. Depinde foarte mult de domnul preşedinte pe cine va desemna prim-ministru şi de capacitatea acelei persoane să coaguleze o majoritate în Parlament", a explicat liderul deputaţilor UDMR.

Pentru a fi învestit, Guvernul Cioloş are nevoie de 234 de parlamentari care să îl susţină. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările