Orban, după revocarea Renatei Weber: „Săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

După revocarea Renatei Weber, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a transmis că săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului.

Orban a afirmat că va fi desemnat un nou Avocat al Poporului până la sfârşitul sesiunii parlamentare.

„Plenul Parlamentului a hotarât revocarea Renatei Weber. Este o decizie care a fost luată în conformitate cu procedurile constituţionale şi legale. Cu siguranţă săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului. Vom derula această procedură astfel încât, până la finalul sesiunii parlamentare, să avem un nou Avocat al Poporului”, a declarat Orban, miercuri, la finalul şedinţei de plen.

Chestionat în legătură cu afirmaţiile Renatei Weber, care spunea că nu a fost invitată în Parlament atunci când au fost dezbătute rapoartele de activitate, Ludovic Orban a răspuns: „A fost invitată la Comisie. Dacă dorea, putea să vină şi la plen. Nu a venit, asta e”.

Renate Weber a fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului, după ce majoritatea parlamentară a votat adoptarea proiectului de hotărâre care o viza pe aceasta. Demiterea Avocatului Poporului a dus la schimburi de replici foarte dure între Putere şi Opoziţie, dar şi între reprezentanţii Coaliţiei şi Renate Weber.

Vezi şi: Renate Weber a fost demisă din funcţia de Avocat al Poporului. Scântei: „Vreţi să fiţi maliţioasă şi să ne sancţionaţi pentru greşeli gramaticale?”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite