Orban, după revocarea Renatei Weber: „Săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului”

Orban, după revocarea Renatei Weber: „Săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului”

FOTO: Inquam Photos/ George Calin

După revocarea Renatei Weber, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a transmis că săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Orban a afirmat că va fi desemnat un nou Avocat al Poporului până la sfârşitul sesiunii parlamentare.

„Plenul Parlamentului a hotarât revocarea Renatei Weber. Este o decizie care a fost luată în conformitate cu procedurile constituţionale şi legale. Cu siguranţă săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului. Vom derula această procedură astfel încât, până la finalul sesiunii parlamentare, să avem un nou Avocat al Poporului”, a declarat Orban, miercuri, la finalul şedinţei de plen.

Chestionat în legătură cu afirmaţiile Renatei Weber, care spunea că nu a fost invitată în Parlament atunci când au fost dezbătute rapoartele de activitate, Ludovic Orban a răspuns: „A fost invitată la Comisie. Dacă dorea, putea să vină şi la plen. Nu a venit, asta e”.

Renate Weber a fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului, după ce majoritatea parlamentară a votat adoptarea proiectului de hotărâre care o viza pe aceasta. Demiterea Avocatului Poporului a dus la schimburi de replici foarte dure între Putere şi Opoziţie, dar şi între reprezentanţii Coaliţiei şi Renate Weber.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările