Ludovic Orban, întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru funcţia din cadrul BNR: „Vocea şi talentul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Ludovic Orban
FOTO: Facebook/ Ludovic Orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, nu a dorit să comenteze alegerea Vioricăi Dăncilă în funcţia de consultant al lui Mugur Isărescu la BNR. Chestionat ce ar recomanda-o pe Dăncilă în această funcţie, liderul PNL a transmis în mod ironic: „Vocea şi talentul”.

Ludovic Orban a fost ironic la adresa Vioricăi Dăncilă, spunând că pentru noua funcţie din cadrul BNR o recomandă „Vocea şi talentul”.

Chestionat cum comentează numirea fostului premier Viorica Dăncilă în funcţia de consilier pe strategie al lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, liderul PNL a transmis: „Aş prefera să nu comentez politica de cadre a BNR”.

De asemenea, întrebat dacă reprezintă un gest de recompensă pentru că Viorica Dăncilă a susţinut reconfirmarea lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat în fruntea BNR, Ludovic Orban nu a oferit un răspuns.

„Eu pot să vă spun doar că am avut o colaborare foarte bună cu BNR în parioada pandemiei, că a susţinut demersurile Guvernului, ne-am coordonat politicile, iar colaborarea cu BNR a fost una benefică pentru economia românească. În ceea ce priveşte politica de personal… nu sunt implicat, nu mă întrebaţi pe mine. Este decizia BNR, nu mă priveşte”, a transmis liderul PNL în Parlament, marţi.

Fostul premier Viorica Dăncilă, fost candidat al PSD la prezidenţiale în 2019, a fost numită consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, conform Biroului de presă al BNR, fiind angajată în 15 mai. Potrivit G4Media, pentru a se angaja în corpul consilierilor, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dăncilă a depus un dosar şi a susţinut un interviu.

Viorica Dăncilă l-a susţinut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR în 2019, în ciuda faptului că Liviu Dragnea voia instalarea unei alte conduceri la banca centrală. De asemenea, în scandalul repatrierii rezervei de aur a BNR, Dăncilă a semnat un punct de vedere al guvernului în care arăta că orice modificare a statului BNR – ceea ce era cazul cu legea promovată de Liviu Dragnea –  trebuie avizată de Banca Centrală Europeană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite