Orban, despre incidentul cu Florin Cîţu, de la şedinţa solemnă a Parlamentului: „Nu a fost o jignire, i-am spus că e nesimţit!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

După ce l-a acuzat pe Florin Cîţu, preşedintele Senatului, că nu i-a dat cuvântul din partea parlamentarilor independenţi în cadrul şedinţei solemne de miercuri, lăsând-o în schimb pe senatoarea Diana Şoşoacă să vină la tribună, Ludovic Orban a declarat că l-a făcut „nesimţit” pe preşedintele PNL şi că s-a enervat mai tare în momentul în care Florin Cîţu nu a recunoscut că a refuzat să îi dea cuvântul.

„L-am apelat cu un apelativ... care nu a fost în niciun caz o jignire. I-am spus că e nesimţit!”, a afirmat fostul preşedinte liberal, joi, la Digi24. 

Ludovic Orban a precizat că s-a enervat şi mai tare în momentul în care Florin Cîţu nu a recunoscut că nu i-a dat cuvântul.  „Asta m-a enervat şi mai rău. În stilul lui caracteristic a zis că n-a văzut că am cerut cuvântul. E o minciună, vă daţi seama. Bunul simţ trebuia să-l determine să-mi acorde cuvântul. 

Am reproşat că i-a dat cuvântul senatorului Şoşoacă. Să dai cuvântul unei persoane care este ostilă apartenenţei noastre la Uniunea Europeană, care până la urmă face rău inclusiv imaginii României la nivel european, în loc să-i dai cuvântul unui coleg pro-european convins şi care, culmea, care chiar avea ce să spună”, a explicat Orban. 

Ludovic Orban s-a arătat nemulţumit, miercuri, că nu i s-a acordat cuvântul în cadrul şedinţei de plen comun pentru aniversarea a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Acesta i-a reproşat în termeni duri lui Florin Cîţu, care a condus şedinţa, că, din partea parlamentarilor neafiliaţi, i-a dat cuvântul senatoarei Diana Şoşoacă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite